Na Kubánském náměstí nefunguje semafor pro chodce

Ze zastávky Kubánské náměstí směrem na nádraží Hostivař je permanentně červená pro chodce. Čekal jsem tam 15 minut a nic.

Zaslal: Ondřej Havel , 07.03.2022 v 10:06

Praha 10-

Kubánské nám., Praha 10

Aktualizace podnětu

07.03.2022

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Tato závada byla nahlášena na TSK k opravě



09.03.2022

Ing. Daniel Čech přidal následující aktualizace podnětu:

z fotky, kde je vidět konec parkovacího zálivu a pouliční hodiny, soudím, že jde o přechod přes severní jízdní pás – od zmíněné zastávky přes tramvajové koleje do ulice Litevské k poště.

Ing. Daniel Čech
vedoucí oddělení státní správy
odbor dopravy




09.03.2022

TSK - Tomáš havlíček přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

oceňuji místní znalost kolegy Čecha. Prozatím jsem na místě nebyl, pouze jsem prostudoval platnou dokumentaci SSZ 0.358 Vršovická – Litevská.
Volno na části děleného přechodu přes TT a severní jízdní pás na západním rameni křižovatky se vybírá pouze při nároku na tlačítku. Na sloupu SSZ u tramvajové zastávky jsou umístěna tlačítka dvě. V obrázku níže jsem je označil čísly 1 a 2. Stává se, ale nemusí to být nutně tento případ, že chodci mačkají špatné tlačítko. Mačkat je potřeba vždy tlačítko ve směru chůze, tj. pro přechod přes TT a severní vozovku je potřeba mačkat tlačítko 1. Pokud zadavatel podnětu mačkal tlačítko 2, vybíralo se pouze volno na krátkém přechodu přes jižní pás (vozovku) proti směru jeho chůze. V případě, že mačkal tlačítko označené dvojkou, šlo by pravděpodobně o poruchu. Prověřil jsem na ELTODO, že poruchu tlačítka na předmětném SSZ neřešili.
Proto musím bohužel znovu zopakovat, že pro případné prověření 15ti minutového čekání, které mohlo, ale nemuselo býti závadou, bych potřeboval znát přesné datum a čas, kdy se událost stala. Budu samozřejmě rád za odpověď i tehdy, pokud zadavatel z neznalosti mačkal špatné tlačítko, čímž by se celá věc vysvětlila.

Tomáš Havlíček
Specialista na dopravní telematiku
TSK




09.03.2022

Odbor dopravy P-10 přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

dopravní signalizace na přechodu v Praze 10 – Kubánské náměstí je v pořádku. Je třeba zmáčknout to správné tlačítko, které platí pro přechod, který chcete použít.

S pozdravem

Ing. Ramon Strnad

Referent referátu posuzování PD, kontroly komunikací a inž. sítí
Oddělení státní správy
Odbor dopravy



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Kubánské nám., Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty