Nepřehledný přechod křižovatka Benkova x Donovalská

Na křižovatce Benkova x Donovalská frekventované cestě do ZŠ Donovalská, ZŠ Klíček, MŠ, kostela a velkého parku na konci slepé ulice je pro děti nebezpečné přecházet. Ráno a v poledne je tu nepřetržitý proud aut (z Benkovy - Donovalská směr parkoviště na konci slepé ulice a zpět), do přechodu není vidět (auta často parkují až těsně u 'zebry'). Na křižovatce není určena přednost, takže všichni 4, co se potkají v různých směrech, dávají přednost zprava, nějak se dohadují, ukazují, do toho přecházejí děti. Vjezd do ulice Benkova je navíc často zúžen na 1 pruh po obou stranách zaparkovanými auty, řidiči pak řeší, kudy a jak jet, a na děti už koukat nestíhají.
Fotky jsou pořízeny v době uzavření škol a školek, takže standatrně je provoz jiný.

Zaslal: Soňa Tesařová, 03.06.2020 v 07:28

Praha 11-
 
 
 
 

Benkova, Praha 11

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 10.07.2020 11:13

Po urgenci odpovědi reakce z MHMP:

Dobrý den,

děkujeme za zaslaný podnět. Tímto byl naším prostřednictvím předán k vyjádření na příslušnou instituci. Jakmile obdržíme odpověď, budeme Vás obratem kontaktovat.



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 22.07.2020 22:26

Dobrý den, toto jsme dostali z MHMP, která podnět předala, jak předpokládáme, Technické správě komunikací:

"Dobrý den,

děkujeme za Váš podnět. Oslovená instituce žádá doplnění informací, aby se mohla podnětem dále zabývat, prosíme tedy o upřesnění dotazu. Z dotazu není přesně zřejmé přesné určení problému, v čem je nebezpečnost, kde přesně a o co přesně jde.

Děkujeme za spolupráci."

Chodci sobě: Myslíme si sice, že problém je popsán dost jasně, ale prosíme tedy paní zadavatelku, zda by mohla ještě přesněji říci, v čem je největší problém na této křižovatce, co by bylo třeba zlepšit. Děkujeme!



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 29.03.2021 21:23

Dobrý den,

Děkujeme Vám za podnět, ke kterému sdělujeme:

V předmětné lokalitě platí obecná úprava provozu na pozemních komunikacích, tj. zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů. Odbor dopravy, silniční správní úřad předal požadavek na zvýšení bezpečnosti, hlavně u citovaného přechodu pro chodce, a dále v celé lokalitě správci dotčených pozemních komunikací, tj. Technické správě komunikací hl. m. Prahy a. s., která danou lokalitu zařadila do projektu BESIP – bezpečné cesty do škol. Odbor dopravy, silniční správní úřad požádá o zvýšený dohled v dané lokalitě, a hlavně i inkriminovaného přechod pro chodce Policii ČR a Městskou policii hl. m. Prahy.

S pozdravem

Ing. Martin Janda | Úřad městské části Praha 11
Odbor dopravy – Oddělení silniční správní úřad
samostatný odborný referent pro výkon silničního správního úřadu



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

sona tesařová: Dobrý den, takže vysvětlím ještě jednou.
Při standartním provozu (ne v době uzavření školm a homeofficů)
1. auta parkují natěsno k přechodu - není vidět do silnice
2. zaparkovaná auta zužují silnici na jeden pruh, takže jedoucí auta se musí prakticky přímo na přechodu domlouvat, kdo kudy projede
3. křižovatka 4 silnic , kde není ani jedna označena jako hlavní dostává řidiče do patové situace - všechna 4 jedoucí auta si mohou dát přednost zprava a buď zústanou stát , nebo se domluví, kdo pojede. To v situaci, kdy jsou kolem 4 nepřehledné přechody (kvůli zaparkovaným autům) a frekventovaný provoz lidí do parku, MŠ, ZŠ, kostela je dost harazd. Řidiči sledují kdo dá komu přednost a ne provoz na přechodech.....
Lépe to popsat neumím, vyfotit to také nelze, protože školy máme již rok zavřené. Vlastních potomků ani aut bohužel nemám tolik abych zvládla situaci nasimulovat.
15.03.2021 v 15:34    

sona tesarova: Ani po roce nedošlo na přechodu k žádným změnám. Nevím v jakém časovém horizontu BESIP pracuje, ale vypadá to spíš na dekády.
27.04.2022 v 20:40    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Benkova, Praha 11

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty