Chodník zabírají auta

Kolem zadní části kostela sv. Jakuba v Praze Kunraticích byl před časem zřízen chodník lemující zdi církevního pozemku. Bohužel věřící musí chodit kolem kostela po vozovce. Chodník je celý zaplněn parkujícími vozidly. Je pikantní že se to odehrává přímo před okny strážnice místní MP.

Zaslal: Jasin Senior, 04.09.2023 v 20:20

Praha - Kunratice-
 
 

Kostelní nám., Praha - Kunratice

Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Ondřej Nováček: Z fotografií je patrné, že vozidla parkují přímo pod značkou parkování umožňující. Není tedy zde chodník ale parkování. Pan Jásir si asi představuje, že budou pokutována auta parkující na parkovacích místech. To asi netřeba více komentovat..
04.09.2023 v 22:44    

Jasin Senior: Chodník je místo u vozovky ohraničené obrubníkem. Aby na chodníku mohla vozidla parkovat by musela být použita dopravní značka která označuje jak mohou auta na chodníku stát. Tato značka zde není. Parkovat zde tedy mohou ale ne na chodníku.
Pan Nováček by měl ověřit své řidické znalosti.
06.09.2023 v 11:10    

Ondřej Nováček: Děkuji za přesnou citaci z normy a technických podmínek, "Chodník je místo u vozovky ohraničené obrubníkem" takto je to tam jistě uvedeno :-D :-D
Místo, které označujete chodníkem jistě chodník není a ani nikdy nebylo. Jistě tak ani nebylo zkolaudováno. Chodník je na druhé straně (podél fary) a přístup do kostela je možný z druhé strany, z ulice Golčova.
Platí tedy vydané opatření obecné povahy, potvrzené policií a vydané Odborem dopravy na Praze 4, které říká, že toto jsou parkovací místa.
11.09.2023 v 10:56    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Kostelní nám., Praha - Kunratice

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Chybějící chodníky podél Vídeňské ulice

Praha - Kunratice, 05. prosinec 2020 S odpovědí

Vrak na chodníku

Praha - Kunratice, 14. květen 2017 Vyřešený

Nebezpečný přechod u školky v Novoborské ulici

Praha 9, 16. září 2014 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty