Nebezpečný přechod

Nebezpečný přechod pro chodce na ulici Tupolevova (Žamberská), 4 pruhy kdy 2 jsou pro autobusy.
Problémy tohoto přechodu jsou v tom, že na pruzích kudy mají jezdit autobusy jsou nainstalované přerušované retardéry a to svádí řidiče aut, aby jezdili tímto pruhem, často se tedy stává, že jeden řidič ve správném pruhu přibrzdí a druhý nechce čekat tak jede pruhem pro autobusy a skoro vás přejede.
Druhý problém je vyvýšený retardér uprostřed silnice, za kterým malé dítě není skoro vidět, což je problém, jelikož v nové zástavbě domů (Na Pramenech) bydlí mladé rodiny s dětmi a přes tento přechod mám problém přejít i já jako dospělá osoba, natož by mělo jít samo dítě ze školy.
Fotky jsou pořízené během jedné minuty a je na nich vidět, že 90% aut jezdí pruhem pro autobusy a to dost vysokou rychlostí.

Zaslal: Radka Kubatová, 29.05.2023 v 09:09

Praha 18-
 
 
 
 
 

Tupolevova, Praha 18

Aktualizace podnětu

05.06.2023

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Úprava křižovatky – správce komunikací slíbil že zadá vyprojektovat úpravu ostrůvku v přechodu s tím, že je zapracovat i výjezd z obytného souboru Čakovice.
Úpravu zpomalovacích prahů (které zneužívají někteří řidiči) si vyžádal Dopravní podnik hl. m. Praha z důvodu bezpečného projíždění trolejbusů (na zpomalovacím prahu vyskakuje napájení z elektrického vedení.)
Nejsme schopni říct kdy k úpravě dojde (nejsme investoři) ale doufám že brzy.

Strašil Miroslav
Vedoucí oddělení dopravy
UMČ Praha 18



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Kubatová Radka: Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď, ale pokud se přechod bude předělávat, měli byste zvážit jak, jelikož ani po snížení ostrůvku, nebude tento přechod bezpečný.
Jedná se o 4 proudovou silnici a na té jsou normy dané, co musí přechod splňovat a určitě to není stav, který je tam nyní a ani po snížení ostrůvku.

Přes tento přechod chodím 2x denně a za poslední měsíc mě skoro 3x přejelo auto v pruhu, kde jsou odstraněny retardéry, neumím si představit, že zde přejde samo malé dítě, které půjde ze školy.

Pokud budete trvat na odstraněných retardérech, kvůli trolejbusům, tak asi budete muset nainstalovat semafory, jiné řešení nevidím, jinak se bezpečně přecházet 4 proudová silnice opravdu nedá.

Úpravu zpomalovacích prahů nezneužívá jen pár řidičů, ale tak 80%, viz. fotky výše, které byly pořízené, během 1 minuty.


Děkuji.
Kubatová
12.06.2023 v 13:45    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Tupolevova, Praha 18

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Chlebovická/Příborská

Praha 18, 29. březen 2021 S odpovědí

Tupolevova chodník

Praha 18, 29. březen 2021 S odpovědí

Modrá zóna zhoršila podmínky na přechodu - Barrandov

Praha 5, 20. prosinec 2021 Bez odpovědi

Chybějící přechody nedaleko NTK

Praha 6, 18. červenec 2014 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty