Bezpečnější přechod do MŠ a ZŠ –⁠ Poznaňská

Námět se týká přechodu pro chodce v ulici Poznaňská u čp. 466/9, kde v posledních letech dochází opakovaně k parkování za dopravní značkou (viz foto) a tudíž k velmi nebezpečnému zmenšení rozhledu chodců. Vede tudy přitom cesta přímo na dětské hřiště a k základní a mateřské škole, je tedy otázkou času, kdy zde dojde k nehodě např. s dětmi. Navrhuji proto úpravu přechodu, kdy jsou vozovka a parkování v místě přechodu zúženy a tím dojde k zajištění rozhledu i bezpečnosti přecházejících, či alespoň použití palisád a vodorovného značení. Foto: autor a Mapy.cz.

Zaslal: Michal Kalina, 16.01.2023 v 15:19

Praha 8-
 
 
 
 
 

Poznaňská, Praha 8

Aktualizace podnětu

23.01.2023

MÚ Praha 8 přidal následující aktualizace podnětu:

V tomto případě vozidla stojí přímo na přechodu pro chodce.
Přechod pro chodce je vybudován v souladu s platnými normami a je nadstandardně označen svislým a vodorovným značením.
Zmíněné jednání řidičů lze považovat jako účelné a toto je nutné řešit přímo s Městskou policií HMP.

Marek Černý
Referent
Oddělení silničního správního úřadu
Odbor dopravy (OD)



07.06.2023

Michal Kalina přidal následující aktualizace podnětu:

Díky mé žádosti a aktivitě Komise pro dopravu Prahy 8 se podařilo realizovat vyznačení rozhledu před přechodem. Je to účinné, od té doby jsem parkování na přechodu nezaznamenal. Bylo by však vhodné ještě zrušit alespoň jedno parkovací místo před přechodem, aby rozhledové poměry odpovídaly platným normám v úseku s rychlostí 50 km/h.




Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Michal Kalina: Dobrý den, děkuji za odpověď. Nicméně tento podnět nepovažuji rozhodně za vyřešený. Jak uvádí p. Černý: je nutné řešit přímo s Městskou policií, tak toto nemá zcela žádný dopad. Takovéto parkování se v místě objevuje cca jednou týdně, ať už jde opakovaně o stejné vozy či různé, kteří třeba situaci v místě dobře neznají. MP již nedává lístek za stěrač, řidič se o přestupku dozví až cca po měsíci, mezitím zaparkuje v místě někdo jiný a dál ohrožuje především přecházející děti. Žádný zvýšený dohled MP v místě není. V čem navíc spočívá ono "nadstandardně označen svislým a vodorovným značením"? Vzhledem k blízkosti MŠ A ZŠ je z důvodu nerespektování značení třeba vytvořit další opatření.
23.01.2023 v 13:41    

Tomáš Horník: Dobrý den,
děkujeme za podměty.

Usnesení komise MČ Praha 8 pro dopravu ze dne 27.2.2023: Komise pro dopravu doporučuje realizovat úpravy přechodu pro chodce v ulici Poznaňská.

Náš návrh řešení zvýšení bezpečnosti přechodu pro chodce v ulici Poznaňská jsme následně zaslali na MHMP, který to dále řeší v rámci programu BESIP 2023.

Současně jak píšeš kolega Černý, zmíněné jednání řidičů je potřeba trpělivě řešit s Městskou policií HMP, která nelegální parkování má ve své kompetenci.

Ing. Tomáš Horník
referent
Oddělení dopravního rozvoje
Městský úřad Praha 8
01.03.2023 v 15:10    

Michal Kalina: Dobrý den,
děkuji za odpověď. Obávám se však, že v rámci BESIP budeme na řešení dlouhou čekat. Myslím, že v tomto případě mohla iniciativu vyvinout přímo Praha 8 a např. před přechod instalovat další betonové bloky. Už by tam pak málokoho napadlo parkovat.
01.03.2023 v 15:33    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Poznaňská, Praha 8

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Špína za Mc Donaldem

Praha 8, 22. listopad 2013 S odpovědí

Zarostlý okraj cesty

Praha 8, 02. prosinec 2013 S odpovědí

Podchod/podjezd Mánesova mostu

Praha 1, 30. květen 2012 Vyřešený

Retardér a silniční zrcadlo

Praha 6, 12. červen 2024 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty