Havlíčkova ulice pěší zóna

Dobrý den,

Asi nejhorší označení teď v Praze. Naproti masaryčce na tramvajové zastávce udělali zákaz vjezdu aut a mají to objíždět po kolejích. Ale na jedné straně to vypadá jako normální nájezd na silnici a cedule se zákazem vjezdu je na špatné straně. Na druhem konci udělali železné obrubníky. Takže každý druhy najede na “silnici” aby na konci zjistil ze nemůže jet dal a musí to vycouvat.

Zaslal: Adela Hanzlova , 31.10.2022 v 11:27

Praha 1-
 
 

Havlíčkova, Praha 1

Aktualizace podnětu

11.11.2022

MÚ Praha 1 přidal následující aktualizace podnětu:

Ulice Havlíčkova je řádně označena a stavebně upravena jako PĚŠÍ ZÓNA. Do takto označené ulice tedy nemá vjíždět nikdo, komu to vyznačení na dopravní značce přímo nepovoluje. Vpravo ve směru jízdy je povolen vjezd pouze vozidlům jedoucím do garáže konkrétního objektu, a to po zvýšeném povrchu pěší zóny. Po kolejích je pohyb motorových vozidel zakázán s výjimkou vozidel HMD, vozidel IZS (policie, sanitky apod.) a svozu domovního odpadu. Nikdo jiný, ještě kromě cyklistů, do této části ulice vjíždět nesmí. Dopravní značky jsou umístěny viditelně a správně. Zdá se tedy, že problém je spíše ve znalosti dopravních předpisů. Samozřejmě víme, že někteří řidiči se domnívají, že pro ně dopravní značení neplatí. Toto jednání ale již spadá do gesce našich policií.
Značení je provedeno správně a řádně a benefity, které z jeho instalování plynou pro pěší v tomto velmi zatíženém přestupním místě, jsou zcela na místě.
S pozdravem
Ludvík Czital
vedoucí odboru



11.11.2022

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

V tomto případě souhlasíme s vyjádřením pana Czitala z MÚ Praha1. Jedině naše policie může na místě nastolit pořádek a vymáhat dodržování pravidel.

Vaši Chodci sobě



Přiloha:
Soubor (jpeg)

Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Petr: Značení je naprosto v pořádku. Je tam značka pěší zóny. Po kolejích vozidla nic objíždět nemají, tam je taky pěší zóna a navíc je ještě před značkami pěší zóna značka zákaz vjezdu motorových vozidel.
Problém není ve značení, ale totální ignorace dopravního značení řídící motorových vozidel. Přehlédnout se nedá, prostě ho ignorují, protože oni nebudou jezdit obklikou, takže tam vjedou a pak se strašně rozčilují, že dojedou jen k vjezdu do garáží na úrovni zastávky a dál nemohou.
10.11.2022 v 10:38    

Mickey: Kdyby nebylo třeba umožnit vjezd do garáží, tak by bylo možné umístit sloupky i na druhou stranu a ingnoranti by tam nevjížděli. Doufejme, že si řidiči zvyknou a podruhé do pasti nevjedou.
11.11.2022 v 13:45    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Havlíčkova, Praha 1

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Rozpadlá dlažba

Praha 1, 20. červenec 2017 Vyřešený

Ucpané kanály před Masarykovým nádražím

Praha 1, 07. červenec 2016 Vyřešený

Rozbité chodníky v okolí Škroupova náměstí

Praha 3, 06. březen 2019 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty