Pěší spojení Muzeum - 1. nástupiště Hlavní nádraží

Pěší cesta z Vinohradské od Muzea na Hlavní nádraží Legerovou ulicí dnes končí svedením chodců z chodníku na silnici. Přitom ve stejné úrovni jako je konec chodníku se za plotem směrem ke kolejím nachází široká nevyužitá pochozí plocha.
Rád bych tímto požádal o vybourání části plotu v místě konce dnešního chodníku a tím umožnění bezpečného průchodu opravdu až k samotnému nádraží. K případné námitce, že probourání plotu vyvolá potřebu výstavby nové brány lze dodat jen tolik, že přímo u historické budovy nádraží o pár desítek metrů dál plot končí a žádná brána se zde nenachází, tudíž již neplatí, že by areál hlavního nádraží byl oplocený a uzamykatelný. Současný chodník se nachází na pozemku č.p. 4101/1 ve vlastnictví HMP a zmíněný plot k probourání na pozemku č.p. 4372/1 ve vlastnictví společnosti České dráhy.
Předem děkuji

Zaslal: Martin Šemík, 24.05.2022 v 13:20

Praha 1-
 
 
 
 

Legerova, Praha 1

Aktualizace podnětu

04.09.2023

HMP přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

k zaslanému podnětu uvádíme, že stavební akci zajištění prostupnosti z chodníku podél ul. Legerova a Wilsonova do prostoru hlavního nádraží zajišťuje Správa železnic v rámci tzv. Etapy 0, na kterou by měla navázat další etapa řešící celý předprostor Fantovy budovy včetně této části v návaznosti na realizovaný chodník podél ul. Legerova a Wilsonova. V tuto chvíli je projekt Etapy 0 připraven a povolován Drážním úřadem. Vzápětí bude soutěžen zhotovitel této stavební akce. Realizace zajištění prostupnosti z chodníku do prostor hlavního nádraží probouráním plotu by tedy mohla proběhnout již v dohledné době.

S pozdravem

Ing. Lukáš Vopava

specialista silničního správního úřadu



04.04.2024

Martin Šemík přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,
podnět byl vyřešen, v těchto dnech byl otevřen průchod k prvnímu nástupišti.
(foto: Správa železnic)

https://zdopravy.cz/mala-stavba-velky-prinos-nastupiste-hlavniho-nadrazi-je-nove-pristupne-od-magistraly-200657/?fbclid=IwAR2-Bi5B7ZsLE9nIkeiKVA-2-9_wJd-ZoTQF0c1waAYcaQLw1Wi7nmR6Jy8




Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Marie: To je super!!!! Díky za podnět i vyřešení.
10.04.2024 v 13:46    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Legerova, Praha 1

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.