casovani semaforu Belocerkevska

Podnet se tyka semaforu na prechodu na ul. Belocerkevske vedle Tesco Express, kde je krizovatka s ul. 28. Pluku ve Vrsovicich. V rezimu krizovatky kdy sviti na semaforu zelena sipka vlevo v protilehlem rohu krizovatky pro provoz na Belocerkevske od Edenu smer na ul. 28. Pluku (tzv. signal pro opusteni krizovatky), a provoz opacnym smerem je proto zastaven, sviti i na semaforu pro chodce mezi stredovym ostruvkem a chodnikem na 28. Pluku cervena - pricemz uz mohou dostat zelenou. Prosim o nastaveni semaforu tak, aby v teto fazi krizovatky (se zelenou sipkou) dostali i chodci na tehle pulce prechodu zelenou.

Zaslal: Peter Pira, 19.10.2021 v 12:33

Praha 10-
 
 

Bělocerkevská, Praha 10

Aktualizace podnětu

11.11.2021

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

příslušným správním úřadem pro SSZ je odbor pozemních komunikací a drah MHMP, tomu je potřeba podnět adresovat prostřednictvím mailové adresy posta@praha.eu.

S pozdravem

Ing. Daniel Čech
vedoucí oddělení státní správy
odbor dopravy

CHS: podnět jsme odeslali na uvedenou adresu



20.12.2021

OPKD přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den, na základě informace od zástupců Technické správy komunikací, jako správce světelných signalizačních zařízení v Praze, TSK příslušnou úpravu SSZ připravuje a po jejím projednání s dotčenými úřady bude realizována.
Hezký den,

Ing. Pavel Dražek
specialista silničního správního úřadu-telematické systémy

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA
MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Odbor pozemních komunikací a drah



02.05.2022

HMP přidal následující aktualizace podnětu:

Odpověď jsme si u Technické správy komunikací hl. m. Prahy, a.s. opět vyžádali a můžeme Vám sdělit, že k nápravě došlo rovnou po nahlášení.



09.05.2022

Pira Peter přidal následující aktualizace podnětu:

Dobry den, k zadne zmene podle me nedoslo. Na semaforu pro chodce sviti stale cervena i v rezimu se signalem pro opusteni krizovatky. Prosim o kontrolu nastaveni.



10.10.2022

Peter Pira přidal následující aktualizace podnětu:

Zmena byla provedena behem 05/22.




Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Jirka: Je to s podivem, ale podobné chování semaforů alá kocourkov je po celé Praze. Zvlášť chodci jsou opomíjená sebranka. Jak je možné, že dřív je někdo navrhoval tak, aby ze všech stran nebyla červená a chodci s řidiči na sebe podivně nepokukovali. Nemohl by někdo na magistrátu rovnou prosadit takový program na SSZ při prvním zapnutí? Ve skutečnosti to učí chodce chodit na červenou a stejně je to s řidiči a nesmyslným fungováním semaforů v režimu 24/7, v klidnějším období se prostě jezdí na červenou (proč stát u křižovatky, kde nikdo není...). O preferenci, kterou řadič sice umí, ale politicky je to průchodné zapnout až tak tři roky po opravě (viz tramvaje na Bělocervské a mnohde jinde).
07.01.2022 v 14:05    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Bělocerkevská, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Obrubník vyvrácený do vozovky v Kolovratské

Praha 10, 01. únor 2016 Vyřešený

Narušený povrch vozovky / kočičí hlavy

Praha 10, 07. listopad 2012 Vyřešený

Přechod na Královské cestě

Praha 1, 26. březen 2012 S odpovědí

Přechod Vinoř

Praha - Vinoř, 08. srpen 2013 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty