Nebezpečný přechod v ulici Sekaninova

Je to jeden z hlavních přístupů k parku Folimanka, chodí přes něj spousta dětí, rodičů s dětmi a další. Přechod je přitom nepřehledný a proto nebezpečný. Nachází se v dlouhém rovném úseku Sekaninovy ulice, kde mají řidiči tendenci jet rychle, auta parkující do jeho těsné blízkosti zastiňují výhled těch, kdo chtějí přejít, řidičům naopak kryjí výhled na chodce. Dospělí, ale zejména děti musejí vyjít až do vozovky, aby je řidič viděl/aby viděli, zda mohou přejít. Bylo by vhodné tuto situaci zlepšit. (např. semafor, 'záliv' chodníku do vozovky...)
K zamyšlení je podle mého názoru i celková úprava dopravy a rychlosti v Sekaninově ulici. Je to sice důležitá motoristická trasa, zároveň ale lemuje velmi frekventovanou a oblíbenou zelenou, klidovou zónu parku Folimanka a cyklostezku vedoucí podél ní. Napadá mě například snížení rychlosti na 30 km/h přes den nebo regulace rychlosti pomocí zpomalovacích prvků.
Pozn. Podnět jsem (včera) poslala na Úřad MČ Praha 2, odkud mi (dnes) přišla zpráva, že jej předávají příslušnému odboru MHMP.

Zaslal: Mahulena Svobodova, 25.05.2020 v 00:05

Praha 2-
 
 
 

Sekaninova, Praha 2

Aktualizace podnětu

29.10.2020

Mahulena Svobodová přidala následující aktualizace podnětu:

V minulém týdnu byl přechod upraven. Děkujeme! Je to jistě významné zlepšení situace!
Zároveň si myslím, že místo (v centrální části města, frekventovaný přechod vedoucí k parku) by si zasloužilo výraznější a kultivovanější řešení. Myslím tím ideálně semafor a/nebo vyvýšený přechod navazující na chodník, vysazený chodník. Přikládám ukázky z Manuálu tvorby veřejných prostorů hl. m. Prahy.
Děkuji za spolupráci společnosti Chodci sobě a všem zúčastněným.


 
 


Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 25.05.2020 14:49

Dobrý den,

paní Svobodové již z naší strany bylo odpovězeno již v sobotu 23.5. 2020. Jedná se o vybranou komunikaci spadající do kompetence SSÚ MHMP. (Pozn. Chodci sobě: Předáváme tedy na MHMP.)

S pozdravem

Josef Gál
vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje
Městská část Praha 2



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 01.06.2020 17:06

Zde reakce z MHMP, kam jsme podnět také předali:

Dobrý den,

děkujeme za zaslaný podnět. Tímto byl naším prostřednictvím předán k vyjádření na příslušnou instituci. Jakmile obdržíme odpověď, budeme Vás obratem kontaktovat.



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 09.07.2020 09:32

Vyjádření příslušného oddělení Magistrátu hl. m. Prahy, Odbor pozemních komunikací a drah:

"Dobrý den,

K zaslanému podnětu na zlepšení bezpečnosti přechodu pro chodce v Sekaninově ulici u křižovatky s ulicí Nezamyslova musíme konstatovat, že z původního vedení vozidel 2 jízdními pruhy se proud vozidel snížil na 1 jízdní pruh, po obou stranách před přechodem pro chodce byly vyznačeny vodorovné dopravní značky V13 pro zlepšení rozhledových poměrů mezi chodci a řidiči a svislé značení je zvýrazněno reflexním podkladem. Vzhledem k tomu, že přechod je pouze přes 1 jízdní pruh s dostatečnou viditelností a přehledností není třeba dalších úprav."



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 21.07.2020 22:11

Chodci sobě: Po dodatečném jednání s odborem dopravy MHMP bude prověřena možnost úpravy a doplnění dopravního značení, které zlepší podmínky pro chodce na přechodu.



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Chodci Sobě: Odpověď z MHMP nás zaskočila, místo je evidentně nebezpečné, ať je tam pruhů, kolik chce. Zkoušíme se ještě doptat.
09.07.2020 v 09:42    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Sekaninova, Praha 2

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Vybledlý přechod Na slupi

Praha 2, 23. duben 2015 Vyřešený

Nebezpečný přechod k tramvajové stanici Malovanka

Praha 6, 15. březen 2012 Vyřešený

Přechody MEDOS

Praha 3, 17. květen 2016 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty