Špatné načasování přechodů k tramvajové zastávce Průběžná

Tramvajová zastávka Průběžná je sice opravená a vypadá konečně k světu, ale přechody na ní vedoucí nestojí opravdu za nic. Je skvělé, že se křižovatka stala 'chytrou', dříve ale rozhodně byla lepší. Dnes zde tramvaje (i půl minuty) čekají na semaforu jak při příjezdu na zastávku, tak při odjezdu (ze všech stran), přednost před nimi dostávají i auta odbočující doleva a kdo ví co ještě. Tramvaj to zdrží opravdu i o minuty a to je podle mě hrozné.
Prosím o pokus o vyřešení a za všechny snahy děkuji.
(fotografie není má, je pouze ilustrační a pochází ze serveru verejneprostory.cz - http://bit.ly/2ggcEHN)

Zaslal: Tomáš Vojtíšek, 24.11.2016 v 14:06

Praha 10-

Průběžná, Praha 10

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 24.11.2016 14:40

Chodci sobě:

Dobrý den,
podle informací MČ Praha 10 je nastavení světelných signalizací v kompetenci odboru dopravních agend MHMP, na který jakožto příslušný silniční správní úřad je potřeba se v těchto případech obracet. Ten může v případě potřeby požadovat po správci zařízení nechat zpracovat projekt úpravy a tu pak po projednání s Policií ČR stanovit. Podnět tedy předáváme na ODA MHMP, vedoucímu odd. sil. správ. úřadu Ing. Krejčovi a specialistovi pro telematická systémy Ing. Dražkovi.



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 20.09.2019 17:37

Vyřízeno, v roce 2018 byla spuštěna podmíněná preference mj.na SSZ 0.339 a 0.340 (Průběžná a Pod Rapidem), což znamená, že sice neprojedou bez zastavení všechny tramvaje jako v případě preference absolutní, ale ve srovnání s řízením bez preference se alespoň výrazně sníží zdržení a zastavování tramvají před SSZ. Vychází to z místních možností.

Ing. Daniel Čech
Vedoucí oddělení státní správy - životní prostředí a doprava
Odbor životního prostředí, dopravy a rozvoje
Úřad městské části Praha 10

Přiloha:
Soubor (jpg)


Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Štěk zapesal: Preference tramvají je zatím na této křižovatce vypnutá, ač je jí křižovatka vybavena! Je smutné, že je to MČ P-10 jedno :(
27.11.2016 v 21:08    

Martin: Schválení dopravního řešení s plnou preferencí je složitý proces, který někdy trvá déle než proces stavby křižovatky samotné. Proto jsou na křižovatkách zatím nasazeny pevné signální plány, které dopravní prostředky neovlivňují. Po schválení všech dokumentací bude preference v lokalitě samozřejmě nasazena.
09.12.2016 v 21:38    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Průběžná, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty