Znemožněné přecházení (a procházení) od zast. Vozovna Střešovice

Od zastávky tramvaje Vozovna Střešovice je ve směru nahoru na Hládkov po levé straně komunikace kompletně rozkopaný chodník. K chodníku se od zastávky ani nemá dát dostat, protože vstup na místo pro přecházení je zakázaný. Chodci tápou, nevědí, kudy jít, a tak stejně přebíhají – do výkopů mezi zaparkovaná auta patřící ke stavbě, a pak jdou podél výkopů těsně vedle projíždějících aut. Chápu, že opravy sítí (či o co jde) jsou důležité, ale v první řadě je třeba informovat chodce, kudy mají jít, a zajistit jim náhradní bezpečnou cestu! Tady něco takového naprosto chybí. S kočárkem jsem to nakonec po dvou pokusech (po levé i pravé straně) vzdala a raději dalších 10 minut čekala na (bohužel navíc bariérovou) tramvaj, aby mě poodvezla o jednu zastávku dál – uf! Nejsem místní a netuším, zda se to dalo vyřešit jinudy, ale pravděpodobně ne. Ráda bych se zeptala, jaká je, resp. má být normální praxe zajišťování bezpečnosti chodců při probíhajících stavbách, jakou roli v tom hraje MČ, ev. MHMP, a prosím o urychlenou nápravu stávající situace. Děkuji.

Zaslal: Eva Šuchmanová, 28.04.2016 v 21:05

Praha 6-
 
 
 
 
 

Patočkova, Praha 6

Aktualizace podnětu

03.02.2022

Martin Šemík přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

podnět již byl vyřešen, omezení skončilo a chodník je opět průchozí. (foto: Google Maps)




Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 04.05.2016 15:23

Vážená paní Šuchmanová,

současná stavební akce na Patočkově ulici je v povolovací pravomoci hl. města, s ohledem na skutečnost, že Patočkova ulice je místní komunikací I. třídy.
Městská část nemá k dispozici příslušná povolení k realizaci stavby, ani situační výkresy. Z toho důvodu jsme 29. dubna postoupili Váš podnět na příslušné pracoviště Odboru dopravních agend MHMP.
Uvedený útvar provedl na stavbě neprodleně kontrolu a konstatoval:

Při kontrole dopravního značení v rámci záboru pro zajištění obnovy kabelu vysokého napětí a napájení měnírny DP a.s. na komunikaci Patočkova v úseku Střešovická – U Brusnice bylo zjištěno, že toto značení je dostatečné, ale bohužel někteří spoluobčané jsou neukáznění a i přes jasně vyznačené uzavření přechodu riskují pohyb ve vozovce, místo, aby přešli přes koleje směrem k vozovně a po chodníku došli k signalizovanému přechodu u křižovatek s ul. Střešovická nebo U Brusnice. Je pravda, že cesta se o pár metrů tím prodlouží, ale za bezpečný pohyb to snad stojí. Dalším problémem je skutečnost, že někteří „vtipálkové“ značku, uzavírající vstup na přechod, různě otáčejí a odstraňují, čímž vystavují ostatní chodce nebezpečí. Pro lepší orientaci bude, po dohodě se zhotovitelem a firmou zajišťující osazení dopravních značek, značení doplněno.



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Patočkova, Praha 6

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty