Označení a zabezpečení přechodu pro chodce v ulici Podbělohorská

Nebezpečný a špatně značený přechod pro chodce v ulici Podbělohorská, kde by byl velice vhodný retardér, aby tu řidiči, kteří tudy jezdí opravdu rychle, museli zpomalit. Retardérem by se také snížil hluk z projíždějících aut, který obtěžuje nájemníky v okolních domech. Provoz je zde ve všední den vysoký.
V místě křižovatky ulic Podbělohorská a Nad Palatou pak přechod pro chodce zcela chybí, přičemž tu každý den přebíhají přes nebezpečný úsek například rodiče s dětmi, kteří tudy chodí do školky Nad Palatou.

Zaslal: Marta Fenclová, 18.04.2016 v 16:05

Praha 5-
 
 
 
 
 

Podbělohorská, Praha 5

Aktualizace podnětu

01.06.2023

Martin Šemík přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

podnět byl zatím vyřešen jen částečně, přechod u autobusové zastávky Podbělohorská byl v roce 2022 rozdělen ostrůvkem vedví.


 
 


Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 06.04.2017 10:52

Dobrý den,

přechody přes ul. Podbělohorská a Pod stadiony jsou v současnosti řešeny novým komplexním stavebně technickým uspořádáním křižovatky Podbělohorská x Pod stadiony. Změna stavebně technického řešení přechodů pro chodce měla být prováděna již v roce 2016, avšak vzhledem k připomínkám občanů byla realizace pozastavena. Investorem změn je hl. m. Praha, zastoupená Technickou správou komunikací hl. m. Prahy. Pro úplnost uvádíme, že pokračující úsek komunikace od křižovatky ul. Podbělohorská x Pod stadiony je komunikace Pod stadiony (včetně křížení s ul. Nad Palatou), nikoliv Podbělohorská.

S pozdravem

Ivan Růžička
vedoucí Odboru dopravy ÚMČ Praha 5



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Tomáš z chodci proti sobě: Máte na mysli ten přechod, který je standardně označen svislou i vodorovnou dopravní značkou, a má navíc i přisvětlení (které nemá většina přechodů v Praze)? Retardér sníží hluk z vozidel? Myslíte to vážně?
Hodil by se tam asi střední dělicí ostrůvek, aby chodec přecházel odděleně každý směr, ale tyto Vaše nápady???
19.04.2016 v 15:32    

Marta: Ano. Myslim ten prechod, ktery je za tmy prisvetlen, ale za dne je podle meho nazoru, a zkusenosti, velmi nebezpecny. A pokud by tu auta musela zpomalit, snizil by se hluk. Jelikoz tu projizdeji pomerne rychle. A ano, myslim to vazne, jinak bych tu neztracela cas:) ze...
19.04.2016 v 20:59    

helena: Přes Podbělohorskou, v místech, kde ulice zahýbá vlevo směr Vypich, žádný značený přechod není, je to tam sice značně pomalované (jak je vidět na leteckém snímku), ale řidiči vodorovné značení často nerespektují. Tam je to teprve adrenalin přecházet . Přechod, který je předmětem podnětu, je už v ulice Pod Stadiony, ale, jak píše Marta, nenavazuje na žádnou z ulic ústících do ulice Pod Stadiony.
20.04.2016 v 11:45    

Marta: Pardon, spletla jsem to. Podbělohorská pokračuje dále na Vypich a moje připomínka se týká už ulice Pod Stadiony. Mám na mysli přechod Pod Stadiony a poté ten chybějící nahoře, kde ulice Pod Stadiony navazuje do ulice Nad Palatou. Díky... Jinak souhlasím, ten "přechod" vedoucí nahoru na Vypich je taky moc prima :)
20.04.2016 v 12:19    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Podbělohorská, Praha 5

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.