Chybějící přechod pro chodce mezi ulicemi Slovenská a Francouzská

Na křižovatce ulic Francouzská, Máchova a Slovenská není přechod pro chodce a nejbližší přechod je poměrně daleko, proto většina chodců riskuje a přechází silnici v nebezpečném úseku, kde se Francouzská svažuje z kopce.

Zaslal: magda šimonová, 29.01.2016 v 13:00

Praha 2-

Máchova, Praha 2

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 29.01.2016 13:21

Dobrý den,
projednáme s PČR, jelikož by tento přechod byl přes tramvajovou trať a ještě v horizontu, navíc by si vyžádal stavební úpravu. Pokud PČR vydá souhlasné stanovisko, zahájíme jednání s Technickou správou komunikací o jeho realizaci.
S pozdravem

Josef Gál
vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje ÚMČ Praha 2



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 05.06.2019 06:24

Dobrý den,

co se týče oblasti křižovatek Jana Masaryka x Budečská – Slovenská x Máchova, nechala si naše městská část vypracovat studii od ČVUT, Fakulta dopravní, kdy ani tato studie tak, jako zamítavé stanovisko dotčeného orgánu PČR nedoporučila přechod na straně městské části Praha 2, kde se protíná hranice mezi Prahou 10 a Prahou 2, což znamená, že ulice Slovenská přes křižovatku a ulice Máchova je rozdělena napůl mezi těmito městskými částmi. V oblasti Prahy 2 to bylo z důvodu, že přechod by se nalézal za horizontem a tudíž by byl z hlediska bezpečnosti a plynulosti nebezpečný, proto jsme požádali městskou část Praha 10, aby alespoň před touto křižovatkou umístili pro větší přehlednost na podélné dopravní značení Šikmé rovnoběžné čáry balisety, které zamezí v těsné blízkosti křižovatky parkování. Městská část Praha 10 zareagovala neprodleně a nechala tyto balisety před křižovatku umístit.

Jelikož na schůzce, kde se probíraly cesty do škol, byli přítomni i zástupci Chodci sobě a postoj PČR k tomuto přechodu byl našim pracovníkem sdělen, již jsme tuto informaci dál nesdělovali a jiný doplňující dotaz zde vznesen nebyl.

S pozdravem

Josef Gál
vedoucí odboru
dopravy a územního rozvoje
Úřad městské části Praha 2



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Jirka Svatoš: ----Souhlasím.. tam opravdu přechod chybí !
29.01.2016 v 15:09    

Jiří Kovář: Zcela nelogicky tu není vyznačen, ani na protilehlém rohu... Nejbližší přechod je tak 70 metrů, takže tady běžně přebíhají chodci... a je to o ústa..
díky za podnět!
02.02.2016 v 15:50    

Pat: Naprosto nevhodné místo pro přechod!!! A to říkám jako člověk, který tudy chodí a někdy to i z lenosti přebíhá. Cestou z Máchovy do Slovenské to ještě jde, ale opačný směr je extrémně nebezpečný. Je to na horizontu za zatáčkou, navíc tam zespoda ani není výhled přes parkující auta. Muselo by se zrušit několik parkovacích míst ve Francouzské (a to natvrdo, tedy s bastiony, protože jinak se tam bude stát dál) a i potom to bude nebezpečné. Auta jsou do kopce rozjetá, chodce na přechodu by řidiči viděli na poslední chvíli a měli by brzdit při jízdě po tram kolejích s větším rizikem smyku. Nemluvě o tramvajích - lidi by si museli uvědomit, že chodec nemá na přechodu přednost před tramvají, navíc rozjetá tramvaj nezabrzdí na pár metrech, na které toho chodce uvidí. Nabízí se i situace, kdy auto na poslední chvíli brzdí před přechodem a za ním rozjetá tramvaj to nedobrzdí. Naprosto zbytečná rizika, když přehledný přechod se světelnou signalizací je vzdálený jen 70 metrů. Kdo se nebojí, ať to přebíhá čistě na vlastní riziko mimo přechod, ostatní si holt zajdou strašlivých maximálně 150 metrů na naprosto bezpečný přechod. Skoro bych se i vsadil, že v případě zřízení přechodu tady bude za chvíli smrťák.
20.11.2017 v 14:17    

Pavel Bervid: Tak čím se může pan Gál za ty tři roky co již uběhly pochlubit?
Udělal něco? Zařídil něco? Má nějaké výsledky?

A informace podat?
03.06.2019 v 18:16    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Máchova, Praha 2

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty