Přídat přechod? Keplerova

Nešlo by přidat přechod pro chodce v ulici Keplerova u místa, kde je pro chodce umožněn přechod přes koleje tramvaje tak, aby mohli přejít do Parku Maxe van der Stoela a k tramvajové trati linek 25, 1, etc?
Nyní tam přechod široko daleko není.

Zaslal: Jan Krcmar, 24.08.2015 v 08:29

Praha 1-

Keplerova, Praha 1

Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Martin Šubrt: Problém tohoto místa je právě v tom, že po výjezdu ze zatáčky tam přechod způsoboval potíže, protože chodec měl přednost a vstoupil do vozovky řidiči, který to tam neznal a za zatáčkou přechod nečekal. Došlo i k nehodám. Proto je tam jen místo pro přecházení, kde bohužel chodec čeká déle a přednost nemá, ale jeho výhled na auta je přece jen lepší. Není to šťastné, ale vzhledem k místním podmínkám je to o fous bezpečnější.
28.08.2015 v 14:59    

helena: Tento přechod už tu byl řešen několikrát s tím výsledkem, že poblíž zatáčky přechod vyznačit nelze a že je tu tedy jen místo pro přecházení. Škoda, že to řidiči nevědí a tedy nijak nerespektují.
24.08.2015 v 11:26    

Milan: na místě pro přecházení nemá chodec přednost, řidič o tom nemusí vědět.
24.08.2015 v 11:37    

h.: Kdyby tam přechod byl, byl by řidič upozorněn značkou, že tam je přechod. Chodec zejména při přecházení od Pohořelce do zatáčky nevidí. Ve špičce tam přejít téměř nelze, navíc situaci komplikují tramvaje, které nejedou uprostřed vozovky, ale po straně, takže přecházející musí kromě hustého provozu v obou směrech kontrolovat i tramvaje. Přitom to je docela frekventovaný příchod k zastávce Vozovna Střešovice.
28.08.2015 v 15:11    

Martin Šubrt: h.: Řidič upozorněn značkou byl, přesto tam docházelo k závažně nebezpečným situacím. On tam totiž ještě byl vytvořen ostrůvek mezi kolejemi a vozovkou, právě, aby chodec nemusel hlídat ještě tramvaje. A ten ostrůvek velmi nešťastně prodlužuje tu zatáčku od centra, takže řidič začne řešit směr své jízdy okolo ostrůvku a chodce ohrozí.
28.08.2015 v 18:50    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Keplerova, Praha 1

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.