Zřízení přechodu pro chodce u školky Nedvězská v ulici Nedvězská

V ulici Nedvězská v Praze 10 není zřízen přechod pro chodce (kromě křižovatky s ulicí Dubečská). V ulici se nachází Poliklinika Skalka a zejména mateřská škola Nedvězská. Nejedná se o výjimečně frekventovanou ulici, ale v konkrétní časy (ráno při vedení dětí do školky) je pohyb lidí zvýšený. Většina lidí směřuje k nedaleké zastávce metra Skalka. Zřízení přechodu pro chodce by zvýšilo bezpečnost lokality i s ohledem na pohyb malých dětí v blízkosti vozovky.

Zaslal: Vojtěch Pivoda, 20.03.2024 v 11:44

Praha 10-
 
 

Nedvězská, Praha 10

Aktualizace podnětu

20.03.2024

Ing. Daniel Čech - vedoucí odboru dopravy přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

obecně lze konstatovat, že zvýšený pohyb lidí v ranní špičce není důvodem pro výstavbu přechodu, pokud intenzita provozu vozidel není taková, aby chodci měli problém přejít. Přechody se neznačí, ale staví – bezbariérová úprava, hmatné prvky pro nevidomé, fyzické vymezení rozhledů. Jedná se o lokalitu se zavedenou zónou 30, u vyústění cesty od školky jsou osazeny zpomalovací polštáře, komunikace je fakticky jednopruhová, chodci mohou přejít kdekoliv, kde potřebují, není nutné jim místo pro přejití úředně určovat. Stávající stav považujeme za adekvátní.

S pozdravem
Ing. Daniel Čech
vedoucí oddělení státní správy
odbor dopravy

Úřad městské části Praha 10
Vinohradská 3218/169, 100 00 Praha 10



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Nedvězská, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.