Chybějící přechod pro chodce na křižovatce Počernická x Na Palouku

Dobrý den, na křižovatce ulic Počernická x Na Palouku chybí přechod pro chodce na straně do centra. Historicky pravděpodobně nebyl potřeba, nicméně z důvodu nové výstavby je aktuálně tato část ulice Počernické před křižovatkou velmi nebezpečná z důvodu přebíhajících osob.

Zaslal: Jana Chodounská, 01.03.2024 v 10:58

Praha 10-

Počernická, Praha 10

Aktualizace podnětu

13.03.2024

Ing. Daniel Čech - vedoucí odboru dopravy přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

Dopravní podnik hl. m. Prahy v tuto chvíli projednává dokumentaci pro společné územní a stavební řízení stavby Tramvajová trať Počernická, jejíž součástí je i výstavba přechodu v požadovaném místě. S výstavbou trati se počítá v letech 2025-2027 (předcházet budou rozsáhlé přeložky inženýrských sítí).

S pozdravem
Ing. Daniel Čech
vedoucí oddělení státní správy
odbor dopravy

Úřad městské části Praha 10
Vinohradská 3218/169, 100 00 Praha 10



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Patrik: Vybudování přechodu zde vyžaduje poměrně rozsáhlé stavební úpravy, ale určitě se s ním počítá v rámci výstavby nové tramvajové trati. Do té doby by to bylo bezúčelné vynakládání finančních prostředků na něco, co by se vzápětí muselo stejně kompletně předělávat (zcela nová světla s preferencí tram, koleje ve středovém pásu atd.). Technická a technologická příprava výstavby tramvajové trati již běží. Do té doby křižovazku v tomto místě nepřebíhat, ale použít zbylá tři ramena křižovatky nebo v ose sever-jih přechod o cca 130 m západním směrem dále.
05.03.2024 v 08:12    

Chodci Sobě: Dobrý den,
děkuji za komentář. Rozumím, že jsou tam jiné možnosti, jak se dostat na protější stranu. Bohužel jsou všechny poměrně komplikované, pokud směřujete na tram zastávku Vinice, případně na úřad Prahy 10 (vystát zelenou na třech semaforech vydrží málokdo). Na tram by se dalo jít na zastávku Krematorium Strašnice s využitím přechodu dále, jak zmiňujete, nicméně projití téměř neosvětlenými cestičkami v parku u zastávky je potmě či za šera celkem dobrodružné.

Jen jsem popsala realitu, že tam denně přebíhají desítky lidí a je to poměrně nebezpečné pro chodce i motoristy. Mohu se ještě zeptat, kdy by měla začít výstavba tramvajového pásu?

Děkuji. Hezký den
Jana Chodounská
05.03.2024 v 12:12    

Daniel Čech: Dobrý den,

odpověď jsem portálu odesílal, ale zatím není zobrazena, proto i tudy. Dopravní podnik hl. m. Prahy v tuto chvíli projednává dokumentaci pro společné územní a stavební řízení stavby Tramvajová trať Počernická, jejíž součástí je i výstavba přechodu v požadovaném místě. S výstavbou trati se počítá v letech 2025-2027 (začínat se bude rozsáhlými přeložkami inženýrských sítí).
S pozdravem

Ing. Daniel Čech
13.03.2024 v 08:24    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Počernická, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Parkování aut na trávníku

Praha 10, 12. březen 2013 Vyřešený

Chybějící kus asfaltu ve Foerstrově ulici

Praha 10, 02. květen 2013 Vyřešený

Špatný rozhled vlevo

Praha 8, 07. duben 2022 Bez odpovědi


Zobrazit všechny podněty