Tilleho nam. Barrandov - rozpadaji se chodniky

Na Tilleho nam. se dlouhodobe zhorsuje stav verejneho prostoru - diry, propady, vypadana dlazba, stromy vytlacujici povrch chodniku, sokl mezi podloubim a namestim, spina u lavicek, atd. Zadame, aby tomuto 'centru deni' na Barrandove venovala MC Praha 5 potrebnou pozornost a prostor udelala alespon bezpecny pro chodce, kdyz uz ne celkove privetivejsi pro obcany. Je zde i cim dal vic bezdomovcu, ale policii jsme tam nikdy nevideli, ze by to resila.

V globalu prosime o vyjadreni, proc se pece o verejny prostor na Barrandove za poslednich par let tak zhorsila - staci se podivat na nevzhledne prostranstvi pred ZS V Remizku (napr. rozpadle chodniky, zelen plna odpadku s nulovou udrzbou), na Trnkovo namesti, kde clovek radsi jen rychle projde nez aby tam travil nejaky cas. Dalsi priklad je zanedbane okoli lesiku u zastavky tram Poliklinika Barrandov. Rozbite lavicky, vytrhane sloupy, odpad pripominajici skladku apod. Co s tim bude MC Praha 5 v nejblizsi dobe delat?

Zaslal: Anonymní uživatel, 19.02.2024 v 15:40

Praha 5-
 
 
 

Tilleho nám., Praha 5

Aktualizace podnětu

26.02.2024

Bc. Gabriela Hulová - Odbor správy veřejného prostranství a zeleně přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

zasílám odpověď na anonymní podnět z Barrandova za odbor, který zajišťuje pouze údržbu.

Tilleho náměstí je ve vlastnictví Billa Reality spol. s r.o. V globálu nejde odpovědět na údržbu kdekoli. I na Barrandově má každý pozemek svého vlastníka/ správce. MČ Praha 5, Odbor správy veřejného prostranství a zeleně má ve správě pouze některé pozemky, které lze ověřit v náhledu do KN. Plochy jiných vlastníků nemůžeme jakkoli spravovat, uklízet, investovat a lze pouze žádat jejich vlastníky, vymáhat toto nemůžeme.

Zpevněné prostranství před ZŠ V Remízku je ve vlastnictví Magistrátu hl. m. Prahy. Zeleň pod tímto prostorem je zařazena MČ v ručním úklidu každý týden + výběr odpadkových košů, pokud toto není dostatečné, stačí zaslat fotografie a předáme správní firmě k nápravě. Trnkovo náměstí udržujeme jako jiné plochy v rámci možností, jeho vzhled či urbanistický vývoj bohužel není v kompetenci Odboru správy veřejného prostranství a zeleně.

Zmíněný les kolem tramvajové trati je soukromých vlastníků, MČ zde nemá žádné kompetence. Veškerý mobiliář, lavičky, koše, které jsou v naší správě opravujeme či nahrazujeme, pokud není možná oprava, toto je kontrolováno během kontrolních dnů a v současné době je veškerý mobiliář MČ v pořádku.

S pozdravem
Bc. Gabriela Hulová
Odbor správy veřejného prostranství a zeleně
Městská část Praha 5



28.02.2024

Chodci sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Doplňujeme fotografie k poškozenému mobiliáři


 
 
 


Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

VH: K tematu mobiliare posilam foto tri rozbitych lavicek na pochodniku vedoucim od ul. Lamacova k tram zastavce Poliklinika Barrandov. Lavicky jsou jiz minimalne druhy, mozna treti rok znicene a zadna naprava neprobehla. Patri MC nebo je to cizi mobiliar?
26.02.2024 v 18:58    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Tilleho nám., Praha 5

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Zarostlá stezka pod ulicí Na Konvářce

Praha 5, 12. prosinec 2015 Vyřešený

Stromy v ulici u Blaženky

Praha 5, 12. květen 2019 S odpovědí

Chybějící průchod mezi dvěma novými čtvrtěmi

Praha - Zličín, 23. březen 2012 Vyřešený

Vykotlaná dlažba v Dubečské

Praha 10, 07. červenec 2016 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty