Cyklisté na chodníku ul. Českobrodská - Pod Táborem, Praha 9

Dobrý den,

na chodníku ulic Českobrodská a Pod Táborem se vyskytuje větší množství cyklistů. Velmi nebezpečný úsek je roh těchto dvou ulic. Do nepřehledné zúžené zatáčky cyklisté vjíždí plnou rychlostí - po chodníku.

Také na zastávce MHD Pod Táborem (v obou směrech) bezohledně projíždějí mezi cestujícími. Projedou klidně plnou rychlostí mezi nastupujícím a autobusem.

Žádám asi o častější kontrolu městské policie, nebo o umístění retardérů, nebo o umístění sloupků, které znemožní rychlý průjezd apod.

Děkuji.

Zaslal: D ., 02.11.2023 v 15:06

Praha 9-
 
 
 

Pod Táborem, Praha 9

Aktualizace podnětu

21.11.2023

Tomáš Holeček přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

bohužel podobných případů registrujeme více. Opatření, která navrhujete v podobě retardérů nebo sloupků by měla negativní dopad i pro chodce a to jak seniory, tak maminky s kočárky, nebo tělesně postižené. Zbývá kontrola Městské policie, požádáme o zvýšenou kontrolu, ale obávám se, že z důvodů nedostatku strážníků to bude velice složité. Odpovědnost je plně na cyklistech, kteří vědí, že jízda na kole je po chodníků zakázána, pokud se nejedná o smíšenou komunikaci, kde musí být jasně vymezeny koridory účastníků dopravním značením.

S pozdravem

Tomáš Holeček
radní pro oblast dopravy
rada MČ Praha 9



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Pod Táborem, Praha 9

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.