Chybějící přechod pro chodce

Přes ulici Husitská chybí přechod na západním rameni křižovatky. Neexistence tohoto přechodu podstatně prodlužuje cestu např. od autobusového nádraží Florenc na 'Žižkovskou highline'.

Zaslal: Petr Dlouhý, 17.07.2023 v 11:58

Praha 3-

Husitská, Praha 3

Aktualizace podnětu

08.08.2023

Ondřej Rut místostarosta Městská část Praha 3 přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

souhlasím s Vámi, že instalace přechodu pro chodce na tomto místě by byla vhodná. V minulosti to požadovalo například i vedení divadla Ponec. Bohužel není možné tu přechod jen tak namalovat. Přechod by musel být podle norem a požadavků na plynulost a bezpečnost dopravy doplněn novou světelnou signalizací, což je složitý projekt vyžadující stavební povolení. Zároveň rozhodnutí o přípravě projektové dokumentace musí předcházet rozvaha o dopadech takového kroku. Aktuálně registrujeme problémy se vznikem kolon na Husitské ulici před křižovatkou s Trocnovskou, které velmi zpomalují i autobusy MHD. Je k odbornému prověření, zda a do jaké míry instalace dalšího přechodu pro chodce na této křižovatce sníží kapacitu této křižovatky a povede ke zpomalování MHD. Chci tím říct, že rozhodnutí o přípravě přechodu pro chodce je složité nejenom s ohledem na finanční prostředky města, ale může mít také nepřímé dopady do zájmů, které chceme ve městě kromě dobrých podmínek pro chodce chránit. Rozhodnutí každopádně není na Praze 3, ale na TSK, resp. představitelích hlavního města. Z pozice Prahy 3 můžeme tento krok požadovat či podnítit. Pokusím se o to.

S pozdravem,

Ondřej Rut
místostarosta
Městská část Praha 3



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Tomas Lempera: +1 z mé strany! Díky ta podnět. Je to tam potřeba jako sůl
20.07.2023 v 14:48    

Mickey: Taky by bylo fajn nahradit schody směr cyklostezka, které byly osazeny v rámci nějakého festivalu umění v městské krajině, nějakými pořádnými a upravit i navazující úsek k cyklostezce.
23.10.2023 v 11:00    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Husitská, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Křižovatka na Spojovací

Praha 3, 02. květen 2022 S odpovědí

Parkování aut u terminálu Želivského na trávníku

Praha 3, 01. květen 2015 S odpovědí

Nebezpečný, špatně viditelný a neosvětlený přechod

Praha - Dolní Měcholupy, 10. únor 2012 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty