Chybějící chodník v ulici Františka Diviše

Dobrý den,
chtěl bych nahlásit tři velmi propojené problémy a konečně se dočkat chodníků, které bych si představoval, pokud bydlíme v Praze.
1) Velmi nebezpečná křižovatka pro chodce, kde vozidla nedodržují předepsanou rychlost a chodci musí překonat velmi širokou silnici s kamiónovou dopravou. V této křižovatce jsou neustále nehody, což je pro nás pro rodiče velmi hrozná představa. Křižovatka o které mluvím je v Ulici Podleská/Františka Diviše.
2) Další problém je že v této křižovatce sjíždějí vozidla právě do ulice Františka Diviše u bytového komplexu Františka Diviše 1603/20 a 20a, bez ubrání rychlosti. Těsně za křižovatkou je přechod pro chodce a vjezd do garáží do bytového domu. To je kombinace, která je obrovsky nebezpečná, představíte-li si, že řidičům nebrání nic vjet do ulice klidně v rychlosti 100km/hod.
3) Naprosto chybějící chodníky a opět nutný vstup do ulice Františka Diviše, která dodnes není obytnou zónou ačkoliv prostředí tomu nasvědčuje. Přejdeme-li přes přechod ulici Nad Volyňkou a pokračujeme směrem po Františka Diviše k nádraží, chybí zde chodník a maminky s kočárky, důchodci a vlastně všichni ostatní se musí brodit blátem viz přiložená fotografie. Následují hrůzostrašné chodníky, zřejmě z původních vyřazených panelů a kostek, které si někdo odlil sám, neumím si představit, že bych zde jelo jako dítě např. na koloběžce.

Na mapě jsem vyznačil chybějící chodník a nepřehledný přechod, kudy každý den chodí děti na autobus.

Moc prosíme o pomoc a předem děkujeme,

Zaslal: Vojtěch Sikora, 30.03.2023 v 12:54

Praha 22-
 
 
 
 
 
 

Františka Diviše, Praha 22

Aktualizace podnětu

11.04.2023

MÚ Praha 22 přidal následující aktualizace podnětu:

Nedodržování rychlosti na komunikaci Podleská x Františka Diviše a její kontrolování a vymáhání je v kompetenci městské policie nebo policie ČR.
Pokud byste chtěli na této křižovatce změnit dopravní značení či jiná dopravní omezení, toto provádí na základě žádosti příslušný silniční správní úřad na základě žádosti vlastníka komunikace, kterým je TSK hl. m. Prahy, a. s.
Úprava křižovatky, která by se týkala komunikace Podleská, zde s ohledem na skutečnost, že se jedná o komunikaci I. třídy, je příslušným silničním správním úřadem Magistrát hl. m. Prahy, Odbor pozemních komunikací a drah.

S Vaším názorem, že komunikace Františka Diviše není obytnou zóno, ač tomu prostředí nasvědčuje, musíme sdělit, že komunikace Františka Diviše nemůže být obytnou zónou s ohledem na skutečnost, že nesplňuje požadavky pro obytné zóny dle TP103.
U komunikace Nad Volyňkou, je přechod pro chodce, přes který je možné přejít přes komunikaci Františka Diviše na druhou stranu a poté jít po chodníku směrem k nádraží. Co se týká změny povrchu chodníků, je třeba podat podnět na odbor správy majetku nebo na TSK hl. m. Prahy – část chodníku je ve správě naší městské části a část je ve správě TSK hl. m. Prahy.

Návrh na dobudování chodníků, dle Vaší fotopřílohy, byl předán do odbor správy majetku a bylo přislíbeno, že tento podnět bude zařazen do investičních
akcí městské části.

Ing. Alena Sehnalová
odbor dopravy



03.05.2024

Lucie přidal následující aktualizace podnětu:

Hezký den, narazila jsem na tento podnět ke zlepšení a ráda bych doplnila, že v ulici Nad Volyňkou se v letošním roce otevírá mateřská škola. Takže také z tohoho důvodu by opravdu stálo za zvážení realizace navrhovaných zlepšení.
V ulici Františka Diviše chybí část chodníku a ano, dá se sice jít po druhé straně, ovšem nikoliv s kočárkem/na invalidním vozíku, neboť je chodník v tak žalostném stavu.. a navrhovaný přechod je navíc dost nepřehledný a vzhledem k nepřiměřené rychlosti projíždějících řidičů se jedná o každodenní hazard se životem.
Předpokládala bych, že podněty zastřeší MÚ a zde došlo pouze k vysvětlení, kdo má co na starosti.



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Vojtěch Sikora: Dobrý den,
Mohu de zeptat kam se tento problém posunul? Stále musíme s kočárkem jezdit po frekventované silnici nebo se brodit blátem.

Děkuji Vám za odpověď,
Sikora
23.01.2024 v 18:30    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Františka Diviše, Praha 22

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty