Křižovatka Koněvova x Jana Želivského - semafory pro rychlíky

Křižovatka ul. Koněvova a Jana Želivského, tisíce aut denně, k tomu tramvaje, a všechny přechody dlouhé buď se žádným nebo se zanedbatelným ostrůvkem. Chodec ve formě stíhá přejít tak tak, starší ročníky nebo jinak 'znevýhodnění' lidé (maminy s kočárky, děti) to stíhají hůř nebo nestíhají. Nestavební řešení - delší doba svícení 'zelené' pro chodce a delší prodleva, než se rozsvítí 'zelená' pro auta. A určitě by pomohlo, kdyby byly přechody zhotoveny s vystouplými pruhy nad plochou vozovky, příp. kdyby byly přechody širší (psychologický efekt jak pro chodce, tak pro řidiče).

Zaslal: Jan Kvasnička, 28.02.2023 v 10:41

Praha 3-

Koněvova, Praha 3

Aktualizace podnětu

01.03.2023

MÚ Praha 3 přidal následující aktualizace podnětu:

s popisem špatné situace chodců musím souhlasit. Bohužel jde o frekventovanou křižovatku dvou nadlokálně významných komunikací I. třídy, proto je tu významným kritériem při načasování signalizace propustnost pro automobilovou dopravu (neobjahajuji, pouze konstatuji). Podněty jako je tento řeším opakovaně, MČ Praha 3 však není věcně příslušná tuto věc řešit. Musím proto odkazovat na instituci, která je za časování signalizace odpovědná, a tou je MHMP, Odbor pozemních komunikací a drah, Oddělení silničního správního úřadu. Za území MČ Praha 3 je odpovědný specialista na telematické systémy Ing. Pavel Dražek, dovolím si na něj odkázat. Jeho úlohou by mělo být správné načasování signalizace obhájit.

Děkuji za pochopení, s pozdravem,

Ondřej Rut
místostarosta



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Koněvova, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Rozbitá dlažba v Jičínské

Praha 3, 01. listopad 2015 Vyřešený

Nebezpečný přechod v ul. M. Horákové

Praha 7, 15. červen 2015 S odpovědí

Příjezdová komunikace před budovu školy ZŠ Filosofská

Praha 4, 19. listopad 2017 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty