Chybějící přechod na severním rameni kruhového objezdu

Severní rameno kruhového objezdu K Červenému dvoru, U Nákladového nádraží, Zvěřinova postrádá přechod pro chodce, ačkoli jsou k tomu ideální podmínky. Ve vozovce již existuje ostrůvek, který odděluje oba směry. Předpokládám, že dostal přednost naddimenzovaný vjezd do přilehlého komerčního areálu před bezpečným přecházením. Obchozí trasa je minimálně o sto metrů delší. Nejbližší další přechod přes ulici K Červenému dvoru se nachází o 230 metrů severněji.

Zaslal: Vladimír Oraný, 06.02.2023 v 10:18

Praha 3-
 
 
 

K Červenému dvoru, Praha 3

Aktualizace podnětu

08.02.2023

MÚ Praha 3 přidal následující aktualizace podnětu:

Přechod bych na tomhle místě také rád viděl. Bohužel historicky tu byl povolen velkorysý vjezd na pozemek pana Michala Dvořáka, který by musel z pozice vlastníka pozemku, na který je vjezd zřízen, souhlasit se stavební úpravou, zúžení vjezdu. Celé by to bylo na jednání s tímto vlastníkem a na prověřovací projekt. Obávám se, že tato otázka se vyřeší až s tím, jak budou využity tyto pozemky (na pozemek pana Dvořáka navazuje areál ve vlastnictví hlavního města Prahy). Budoucnost pozemku jsme řešili v souvislosti s podkladovou studií na změnu územního plánu Z2600/00, která zde umisťuje objekt obecních bytů spolu se zařízením sociální péče. To si ale také vyžaduje vypořádání majetkové vypořádání. Tohle místo nabere také úplně jinou dynamiku, pokud se podaří postavit tramvajovou trať přes nákladové nádraží. Přímo v blízkosti most přes železniční trať zde má být nová tramvajová zastávka, přístupná zřejmě z prostor kruhového objezdu. Aktuálně DPP zpracovává dokumentaci pro společné povolení trati. Vize realizace je 2026 – 2029. Díky za upozornění na tohle místo, budeme se tomu věnovat, ale bude to na delší dobu.

Ondřej Rut
místostarosta



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



K Červenému dvoru, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty