Prechod pro chodce na krizovatce Lublanska a Koubkova

Dobry den,
za poslednich nekolik let se zvysil prujezd auty pres Koubkovu s Belehradske ulici kvuli tomu, ze pres Wenzigovu ulici se da projet na Legerovou a Sokolskou ulici. Je tam jen 1 prechod, a ten umisteny na ul. Lublanska, ale chybi prechod na ul.Koubkove. Hlavne, kdyz na Koubkove ulici pres krizovatkou zaparkuji vetsi auto, tak pro deti, co chteji prejit Koubkovou vznika problem.

Zaslal: Ajna Challyjeva, 15.11.2022 v 10:39

Praha 2-

Koubkova, Praha 2

Aktualizace podnětu

20.12.2023

Josef Gál přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

o tomto požadavku víme a již jsme na toto téma několikrát odpovídali zprvu byla PČR proti s tím, že je zde místo pro přecházení, kde je i vodorovné dopravní značení V 12c (Zákaz zastavení), nyní se situace změnila a požadavek již Policie České republiky akceptuje, ale je zde potřeba, aby přechod fungoval jak má, musí se provést stavební úpravy se kterými se počítá při rekonstrukci této komunikace.

Pokud zde parkují vozidla, což je ten problém, kde vozidla brání chodcům nejen ve výhledu, ale tvoří i překážku v chůzi, jedná se o dopravní přestupek, který je v kompetenci řešit obou policií. Městská část není zřizovatelem ani jedné z těchto policií a tak může pouze žádat o zvýšený dohled a nemůže nic nařizovat, což jsme i několikrát učinili.

S pozdravem

Josef Gál
vedoucí odboru
dopravy a územního rozvoje
nám. Míru 20
120 39 Praha 2



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Koubkova, Praha 2

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty