Příliš dlouhy přechod

Velmi dlouhý přechod, který je těžké bezpečně přejít. Zejména proto, že automobily z Taboritske a Olšanské ulice se snaží projet křižovatkou co nejrychleji do Jičínská ulice. Zároveň velice krátká zelená pro chodce.

Zaslal: Pet Klener, 30.03.2022 v 15:10

Praha 3-
 
 
 
 
 
 

Olšanské nám., Praha 3

Aktualizace podnětu

19.04.2022

Městský úřad P-3 přidal následující aktualizace podnětu:

Zlepšení podmínek na tomto přechodu se řeší v rámci přípravy dokumentace pro územní rozhodnutí pro rekonstrukci ulic Jičínská – Táboritská – Seifertova (zadavatel: DPP). Jde o velmi náročné místo, ale v rámci rekonstrukce celého prostoru (2025+) by se mělo podařit vložení vyčkávacího ostrůvku a celkově přechod o něco zkrátit i přeřešením samotného Olšanského náměstí, které dnes slouží především jako parkoviště. Do té doby bohužel nevidím prostor pro zásadní zlepšení. Praha 3 poskytne maximální součinnost pro brzkou realizaci této investice.

Ondřej Rut
místostarosta P-3



25.04.2023

MÚ Praha 3 přidal následující aktualizace podnětu:

Rekonstrukci tohoto prostoru má od Rady hlavního města za úkol projekčně připravit Dopravní podnik (DPP). Ten aktuálně dokončuje dokumentaci pro společné povolení a velmi optimistický výhled realizace je rok 2025. Mělo by zde dojít ke zkrácení tohoto přechodu a obecně kultivaci celého okolí. MČ Praha 3 nadále poskytuje maximální součinnost při projektové přípravě. Těšíme se na realizaci. Do té doby bohužel zřejmě nevím o provizorním řešení, které by to tu zlepšilo.

Ondřej Rut
místostarosta



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Olšanské nám., Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty