Chybějící přechod Kolodějská / V Rybníčkách / Dubečská

Na poměrně složité a nepřehledné křižovatce ulic Kolodějská / V Rybníčkách / Dubečská chybí přechod pro chodce. Místo tudíž nelze bezpečně a s jistotou přejít. Chodec je ohrožování auty přijíždějícími ze tří stran, přičemž dva směry jsou velmi těžko viditelné a nelze tak odhadnout, zda nějaké auto do Kolodějské zatočí a ohrozí tak chodce.
Chodí zde velké množství dětí do ZŠ Gutova, ZŠ V Rybníčkách a do Gymnázia Voděradská a pro ně je bezpečný přechod Kolodějské téměř nemožný.

Zaslal: Radek Schich, 11.11.2021 v 10:20

Praha 10-

Kolodějská, Praha 10

Aktualizace podnětu

16.11.2021

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Odpověď z úřadu Prahy 10.

Dobrý den,

přechod v místě vyznačit nelze. Každý nový přechod pro chodce musí být v souladu s vyhl. č. 398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb, nemůže tudíž vést na schody a do svahu. S ohledem na přilehlou nemovitost ani není možné upravovat o několik desítek centimetrů niveletu chodníku, který by k přechodu vedl.

S pozdravem

Ing. Daniel Čech
vedoucí oddělení státní správy
odbor dopravy



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Adam Fendrych: Souhlasím, tohle místo je příšerné. Obzvlášť pro kočárek nebo děti na kole. Schody jsou stopka, člověk tudíž musí přes tuhle obří a nepřehlednou křižovatku, je to jediná cesta směrem ke Gutovce, ke kostelu apod.

Pokud na daném místě nejde udělat přechod, pomohlo by, kdyby šlo přejít přes Dubečskou směrem z Rybníčků - na obrázku kousek vpravo od červeného kolečka. Člověk by aspoň mohl pokračovat dál stejným směrem po druhé straně ulice. Stejně na ni většinou musí přejít, protože o kousek dál na křižovatce s Kolovratskou je přechod jen na levé straně.
23.11.2021 v 10:34    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Kolodějská, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty