chybějící přechody

Ulice k Červenému vrchu - Ulice prochází pěti křižovatkami. Přechod je pouze na křižovatce s ulicí Vokovická. Na ostatních křižovatkách přechody zcela chybí (jde o křižovatky s ulicemi Nad Lávkou, Na Luzích, Na Volánové a V Nových Vokovicích. Není ani žádný přechod, který by umožňoval přejít z jednoho chodníku na druhý. Ulicí chodí často děti (do SK Aritma) a i když tam není zase tak velký provoz, občas vznikají nebezpečné situace a zvlášť na křižovatce s ulicí Na Luzích není možné bezpečně přejít (není dobře vidět za kontejnery na tříděný odpad).

Zaslal: Kateřina Pokorná, 28.07.2021 v 10:41

Praha 6-

K Červenému vrchu, Praha 6

Aktualizace podnětu

19.08.2021

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,
dle ust. § 78 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb. se dopravní značení má užívat pouze v nezbytně nutném rozsahu, tj. nemá se umisťovat nadbytečné značení. Zda v případě přechodu pro chodce jde, či nejde o nezbytné značení řeší ČSN 736110 v čl. 10.1.3. Na komunikacích funkční skupiny C se přechody umisťují v závislosti na dopravním významu komunikace a intenzitě přecházejících chodců. Vzájemný poměr intenzit pohybu vozidel a chodců pak řeší graf na obr. č. 33 normy (viz obrázek níže). Hranice, kdy je třeba umístit přechod, nebo místo pro přecházení je např. při 200 pěších a 400 vozidlech/hod. Je zřejmé, že takových intenzit provoz v lokalitě ani zdaleka nedosahuje. Umístění přechodů je tedy nadbytečné a s odkazem na výše citované ustanovení zákona tedy i nežádoucí. Je též třeba vzít v úvahu, že lokalita se nachází v zóně Tempo 30, přičemž podle příslušných Technických podmínek (TP) 218 "Navrhování zón 30" se v tomto typu zón přechody zpravidla neumisťují (opět jen v případě vysokých intenzit). O jejich umístění tedy neuvažujeme. Vozovky lze přecházet dle dopravních předpisů víceméně kdekoliv - nikde není dáno, že pouze po přechodech (kromě případů, kdy tento je blíže, než 50 m).

S pozdravem


Ing. Radek Polák
referent dopravního značení
oddělení státní správy
Odbor dopravy a životního prostředí


Úřad městské části Praha 6
Čs. armády 23
Praha 6
Tel.: +420 220 189 358
E-mail: rpolak@praha6.cz
Web: http://www.praha6.cz




Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



K Červenému vrchu, Praha 6

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Chybějící přechod

Praha 6, 23. březen 2014 Vyřešený

Chybějící přechod pro chodce

Praha 14, 29. duben 2013 S odpovědí

Nebezpečný přechod v ulici Sekaninova

Praha 2, 25. květen 2020 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty