hlučný provoz Kodaňská - nepřiměřená rychlost

V ulici Kodaňská, úsek: první blok od zastávky Ruská směrem k Herolodvým sadům, řidiči - zvláště ve večeních/nočních hodinách - často jezdí na hraně povolené rychlosti nebo ji překračují, což zvyšuje nebezpečnost i hlučnost ulice. Situaci by mohly zlepšit retardéry či/a omezení rychlosti na 30 km/h. Prosím o projednání případu a brzké řešení.

Zaslal: vít strobach, 28.07.2021 v 10:59

Praha 10-

Kodaňská, Praha 10

Aktualizace podnětu

05.10.2021

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,


ve dvou různých pracovních dnech (v odpoledních hodinách) byla provedena prohlídka na místě. Provoz v ulici je minimální, všechna vozidla zjevně projížděla výrazně pod povolenou rychlostí už proto, že do ulice zúžené oboustranně stojícími vozidly odbočují v pravém úhlu a na jejím konci přijíždí k přechodu a následně dávají přednost vozidlům zleva, kam není přes hranu domu a kolmá stání v Estonské vidět, a rovněž lehce mění směr jízdy – rychlost i bez donucení snižují až na 10-20 km/h.


Pokud se někteří výjimeční řidiči rozhodnou v daném úseku prudce akcelerovat a zase brzdit, další dopravní značka jim v tom nezabrání. Zpomalovací práh by naopak způsobil nepřetržité zvýšení hluku a emisí při průjezdu všech vozidel v kteroukoli denní i noční dobu (brždění, náraz pneumatik o práh, otřesy karoserie a nákladu, akcelerace). Navrhované opatření proto nebudeme iniciovat.


S pozdravem


Ing. Daniel Čech

vedoucí oddělení státní správy

odbor dopravy



Úřad městské části Praha 10

Vršovická 68, 101 38 Praha 10

Tel.: 267 093 476

E-mail: daniel.cech@praha10.cz

www.praha10.cz



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Viktor Š. : Instalací retardérů dosáhnete toho, že vozidla budou místo dosavadní plynulé jízdy brzdit a akcelerovat, občas také rachotit či skákat.
Pojede-li auto třicítkou místo šedesátkou, budete ho poslouchat pod okny dvojnásobnou dobu.

Občas je dobré zamyslet se co požaduji a jaké to může mít důsledky.
16.08.2021 v 16:20    

vít strobach: děkuji za komentář, vite, auta mají v 60 km/h zcela jinou hlukovou stopu, nez
ve 30 km/h. To zaprve. Za druhe, k poučenemu komentáři by to chtelo
prostudovat dostupne zdroje.Aleapon mapu. Auta akcelerují po odboceni z Moskevské. Jde o to jim v tom zabranit, jednak lze omezit rychlost v celem useku na 30 km/h, Případně udelat zrychleni nesmyslne vzhledem k prekazce, retardéru/ů umisteneho nekde v puli bloku (v úseku jsou navíc tři školy). Jiste lze vymyslet i lepsi reseni, chtelo by to ovsem někoho s erudici, ... coz se mi skutečně nezdáte byt.
19.08.2021 v 17:13    

Patrik: Nejlepší by patrně bylo udělat jeden z retardérů přímo Vám pod okny, pak by Vás asi brzy přešla chuť na podobné myšlenky, jak zařídit peklo někomu v jiné části ulice.
02.09.2021 v 12:06    

Vít Strobach: doufal jsem, že tento web slouží ke sdílení dopravních problémů a možných expertních řešení, ne hejtů autofilních trollů, škoda
02.09.2021 v 12:54    

Patrik: Vždyť by to bylo přece fajn, jeden retardér na vjezdu do ulice (jak píšete) a druhý přímo pod okny z fotky, nebo to by snad tu "příšernou" dopravní situaci v ulici Kodaňská najednou nezlepšilo?
03.09.2021 v 07:55    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Kodaňská, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty