Chybějící místo pro překonání vozovky u zast. Poliklinika Modřany

Na zastávce Poliklinika Modřany se nedá přejít polovina ulice Gen. Šišky. Slouží pro přístup do modřanské rokle, a při slabším provozu MHD lidé čekající na tramvaj přecházejí na právě jedoucí autobus. Na místě by se hodil přechod pro chodce nebo místo pro přecházení, dalo by se jej sdružit se světelnou křižovatkou následující o pár metrů dále (bez přechodu).
Stávající podchod na opačném konci zastávky není pro přebíhání k autobusu stihnutelný. Navíc podchody nejsou pro každého příjemné a snadno přístupné.

Na sešlapané trávě je vidět, že poptávka po překonání vozovky tu je.

Zaslal: Zbyněk Uzel, 03.12.2020 v 05:24

Praha 12-
 
 
 

Generála Šišky, Praha 12

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 05.12.2020 15:14

Dobrý den,

zde je odpověď z MHMP, kam jsme podnět zaslali k řešení (a kde je veden pod ID UPE54202009726 v systému Změňte.to pro případnou další komunikaci):

Dobrý den,

zaslaný podnět jsme v pořádku přijali a předali jsme jej kompetentnímu řešiteli k vyjádření. Jakmile obdržíme odpověď, ihned Vás budeme informovat o stavu řešení.

Pokud by Váš podnět přestal být aktuální, například dojde-li dříve k nápravě či změně, prosím informujte nás.

Děkujeme za trpělivost a užitečný tip.

S pozdravem a přáním hezkého dne

tým změňte.to



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 11.12.2020 16:38

Zde je vyjádření Odboru pozemních komunikací a drah Magistrátu hl. m. Prahy, které jsme dnes obdrželi:

„Děkujeme Vám za Váš podnět týkající se nemožnosti přecházení části komunikace Generála Šišky, ve směru od křižovatky Čsl.Exilu ve směru na Libuš.

K přecházení vozovky ul. Generála Šišky při cestě z tram.zastávky na bus zastávku ve směru na Libuš slouží výhradně podchod (toto použití podchodu vychází mimo jiné i ze zákona č. 361/2000 Sb, oddíl 5, § 54 , písmeno 1) Je-li blíže než 50 m křižovatka s řízeným provozem, přechod pro chodce, místo pro přecházení vozovky, nadchod nebo podchod vyznačený dopravní značkou "Přechod pro chodce", "Podchod nebo nadchod", musí chodec přecházet jen na těchto místech. Na přechodu pro chodce se chodí vpravo). Sdružení přechodu pro chodce s nedalekou SSZ není možné. Toto SSZ slouží k přejezdu tramvají přes tuto komunikaci. Další variantou přestupu mezi tramvají a busem MHD je možný o jednu zastávku dále ve směru na zastávku Sídliště Modřany. A to v zastávce U Libušského potoka. Kde chodci přejdou tramvajovou trať a jsou na chodníku, resp. na konci bus zálivu zastávky U Libušského potoka."



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Zbyněk Uzel: K vyjádření Odboru pozemních komunikací a drah Magistrátu hl. m. Prahy:

V zásadě se nejedná o odpověď na můj podnět, protože
1) podchod je vzdálen přes 80 metrů: https://mapy.cz/s/nesaloloza
2) i kdyby byl blíže už i v Praze jsme opustili dogma, že kde je podchod nemůže být přechod. Naposledy na Karlově náměstí.
3) SSZ se dá upravit, není fyzikální vlastností SSZ nemožnost zahrnout i přechod.
02.01.2021 v 22:44    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Generála Šišky, Praha 12

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty