Chybějící přechod V Zahrádkách x Květinková

Ulice V Zahrádkách je jeden ze tří hlavních pěších z oblasti Vackova 'přivaděčů' směrem k ulici Koněvova - zastávka Chmelnice. Krom samotné zastávky (červená) je v oblasti ZŠ a 2x MŠ, (zelená oblast a S od Koněvova) poliklinika (S od zastávky), drobné obchody (modrá oblast) - řekl bych typické lokálni minicentrum.
Průchod z Vackova na Chmelnici je možný jen kolem ZŠ . Z jedné strany je neprůchozí (S-J směrem) areál kolejí VŠ, z druhé pak areál samotné ZŠ. Přechod přímo u ZŠ je řešen dobře, nicméně ulice V Zahrádkách, která svádí min 1/3 chodců z oblasti Vackova má své rezervy.
Řešení křižovatky (červený puntík) s Květinkovou není bezbariérové a chybí přechod. Samotná křižovatka není úplně 100% přehledná díky parkujícím autům v ulici Květinková.
Rovněž křižovatka s ulicí Pod Jarovem je hotová z půlky. Z jedné strany je bezbariérové místo pro přecházení, ale již není možno stejným způsobem přejít ulici V Zahrádkách samotnou

Zaslal: Petr Krejčí, 18.04.2019 v 18:20

Praha 3-
 
 

V zahrádkách, Praha 3

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 23.04.2019 14:21

Odpověď z MHMP:

Dobrý den,

děkujeme za zaslaný podnět. Tímto byl naším prostřednictvím předán k vyjádření na příslušnou instituci. Jakmile odpověď obdržíme, budeme Vás obratem kontaktovat.

S pozdravem
za tým zmente.to

Denisa



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 25.04.2019 04:01

Vyjádření příslušného oddělení Magistrátu hl. m. Prahy, odboru rozvoje a financování dopravy:

„K této křižovatce si nechala MČ Praha 3 zpracovat studii, která navrhla 3 možná řešení celé křižovatky, resp. zvýšení bezpečnosti při přecházení především ve směru, na který poukazujete. Návazně Městská část požádala Magistrát hlavního města Prahy o zpracování dalších stupňů dokumentace, resp. o realizaci v rámci BESIP. S ohledem na omezené finanční prostředky v této položce jsme nuceni takovéto požadavky na území hl. m. Prahy vyhodnocovat. Pro letošní rok nebylo toto místo vybráno jako prioritní pro zpracování projektové dokumentace a následné realizace. V naší evidenci ale zůstává a jsme připraveni jej řešit v momentě, kdy se mezi priority dostane, resp. bude k dispozici dostatek finančních prostředků."



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



V zahrádkách, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Ostrůvky pro chodce v ul. J.Želivského

Praha 3, 24. prosinec 2013 S odpovědí

Díra v dlažbě na Nám. Jiřího z Poděbrad

Praha 3, 01. listopad 2015 Vyřešený

Reklamní panel překaží výhledu na auta

Praha 2, 17. červen 2021 Vyřešený

Chybějící přechod

Praha - Nebušice, 05. listopad 2013 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty