Absence přechodu na křižovatce Trocnovská x Husitská

Dobrý den, po zdlouhavé rekonstrukci ulice Husitská na Praze 3 zmizel přechod pro chodce na křižovatce Husitská x Trocnovská. Přesněji, když jdete od Florence Trocnovskou ulicí po pravé straně chodníku k Husitské, tak nemáte šanci se dostat na druhou stranu. Před rekonstrukcí tento přechod existoval viz. Google mapy.

Zaslal: Gabriela Melingerová, 29.12.2018 v 18:25

Praha 3-

Trocnovská, Praha 3

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 03.01.2019 19:51

Dobrý den,

komunikace Trocnovská je komunikace 1. třídy a patří do správy Odboru dopravních agend MHMP (pozn. CHS: předáváme na MHMP). K otázce přechodu bych uvedl, že cca od jara 2018 je přes ul. Trocnovská vybudován nový přechod za železničním mostem a dále směrem k ul. Husitská je na této straně vstup chodců zakázán.

S pozdravem

Ing. Milan Kepka
vedoucí odboru dopravy
MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 07.01.2019 21:26

Odpověď z MHMP:

Dobrý den,

děkujeme za zaslaný podnět. Tímto byl naším prostřednictvím předán k vyjádření na příslušnou instituci. Jakmile odpověď obdržíme, budeme Vás obratem kontaktovat.

S pozdravem
za tým zmente.to

Alena



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 07.01.2019 21:30

Vyjádření příslušného oddělení Magistrátu hl. m. Prahy, Odboru rozvoje a financování dopravy:

"V rámci rekonstrukce byl přechod v tomto místě zrušen, jelikož bylo vyhodnoceno, že negativně ovlivňuje plynulost dopravy v křižovatce. Avšak byl nahrazen novým přechodem s dělícím ostrůvkem cca 40 m severněji dále do ulice Trocnovská s tím, že by tomto místě negativně neovlivní přirozené pěší vazby (zacházky apod.) ani nesníží bezpečnost chodců při přecházení."



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

prt: Přechod přes Trocnovskou ulici byl na zmíněné signalizované křižovatce zrušen (hlavním důvodem bylo zvýšení její kapacity) a je nahrazen novým (nesignalizovaným) přechodem s dělícím ostrůvkem přes Trocnovskou ulici přímo pod estakádou Nového spojení (cca zde: https://mapy.cz/s/3iFUj ).
Pro pěší vazbu od Florence na Žižkov to je vyhovující řešení.
02.01.2019 v 10:37    

Honza: Předávání podnětů je Pražský alibismus. Koluje takový vtip. "Víte jak poznáte profesionálního úředníka ? Ne ? Je to ten, který vás vždy dokáže odkázat na jiného úředníka". A tam vaše kolečko teprve začíná :D Jinak výmluva na kapacitu křižovatky pro auta je trochu lichá, protože jsme ve městě a lidé tam opravdu chodí i bez přechodu. Je tam vazba od Vítkova. Tak bude o trochu menší kapacita pro "autíčka" a trochu více pro lidi co tam žijí, ne jen projíždí. S myšlením jsme tak v 70.letech, kdy automobilismus vládl na plné čáře.
07.01.2019 v 08:23    

Vratislav Filler: Ona je vůbec ostuda, že je celý ten chodník nad nádražím vlastně slepý až na Bulhara. Přechody by měly být jak v této křižovatce, tak tam. Vůbec, přechod by měl být na všech ramenech křižovatky Husitské a Prvního pluku, teď se dá jít pěšky po Hrabovce, ale přechod od toho dřevěného schodiště není. Kdo to v místě nezná, na křižovatku dojde, a tam skončí, jak mají pak lidi po městě chodit pěšky, když jim ani magistrát není schopný zajistit předvídatelnost toho, že někam dojdou?

A to nejsme někde na hranicích města u Vestce, jsme ani ne kilometr od dvou železničních a jednoho autobusového nádraží. Křižovatky bez přechodů ve vnitřním městě jsou svinstvo. Nadřazovat plynulost IAD ve vnitřním městě nad bezpečností a komfortem chodců je alibismus a nehoráznost.
14.03.2019 v 09:05    

Jan Holub: Paní Gabrielo Melingerová, pane Vratislave Fillere, pane Honzo,

nezbyde nám nic jiného než zvážit při nadcházejících obecních volbách v roce 2022, která politická strana v Praze 3 a který komunální politik něco pro občany udělal, a kdo neudělal nic a škodil a byl svými činy proti obyčejným lidem.
Přečtěte si laskavě:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uz-se-perou-U-Piratu-prituhuje-A-jeste-to-troubi-do-sveta-607256
Mají opravdu starosti o Prahu 3 a hlavně zdejší občany.
Dovedou vůbec v rámci celé Prahy prosadit potřeby občanů Prahy 3 ?
Jen si natřásají a čechrají komunální politické peří, v tom jsou celkově naprosto úžasní !

A podle toho pak, prosím, volte své zástupce na radnici Prahy 3.
17.12.2019 v 18:59    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Trocnovská, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Rozbitý chodník Zvonařova

Praha 3, 25. leden 2015 Vyřešený

Modrá zóna zhoršila podmínky na přechodu - Barrandov

Praha 5, 20. prosinec 2021 Bez odpovědi

Nebezpečný přechod v ulici Pod Lisem

Praha 7, 04. listopad 2015 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty