Bariérový chodník Pospíchalova

Při úpravě chodníků na bezbariérové se zapomnělo na chodník u vchodu do softballového areálu Spectrum z Pospíchalovy ulice. Zato protější odkladiště vraků končící plotem parkoviště má nájezd vzorný. Nešlo by to vyměnit :-) ?

Zaslal: Anonymní uživatel, 14.11.2018 v 17:23

Praha 14-
 
 

Pospíchalova, Praha 14

Aktualizace podnětu

13.08.2023

Václav Kříž přidal následující aktualizace podnětu:

Zatím jsem přidal i tohle místo do své mapy vysokých obrub: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1N3-MOkcE6WYvt0lE6yvnW9quS8tcAKWw&usp=sharing . Mapu má k dispozici i Mgr. Karolína Klímová z ODO MHMP. Politici i úředníci v Praze obecně odstraňování bariér podporují. Pomalý postup v odstraňování bariérových obrub v Praze si vysvětluji nedostatkem projektantů ochotných dělat tuto mravenčí práci. Úpravu obruby na bezbariérovou musí totiž správce komunikace řešit jako stavební úpravu včetně příslušných povolení. Kdo se chce stát dopravním projektantem? Několik dopravních projektantů znám a věřím, že trpělivého a učenlivého/učenlivou rádi nechají se činnosti naučit a budou jen rádi, že bude jejich projekční kancelář schopná většího objemu této mravenčí práce. Dík.



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Blažková: Vidím, že je tento podnět stále bez odpovědi, ale vím s jistotou, že jsem to řešila s vedoucím Odboru dopravy Prahy 14 již v roce 2018, a že mi tehdy sdělil, že celou rekonstrukci ulice Ocelkova má pod dozorem TSK, a proto do toho nemůže městská část zasahovat. Buď byl chybný projekt a nepočítal s nájezdem nebo byl chybně provedený stavební dozor a kontrola stavebního úřadu, netuším. My projekt neviděli, tak se nemůžeme přesně vyjádřit.
Bylo by vhodné tento podnět předložit Technické správě komunikací, oni jsou zodpovědní za rekonstrukci ulice Ocelkova, i za projekt.
27.04.2022 v 14:09    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Pospíchalova, Praha 14

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Přerušený chodník v ulici Ocelkova, Praha 14

Praha 14, 25. říjen 2012 Vyřešený

Chodník U Modré školy

Praha 11, 19. listopad 2018 S odpovědí

Strom ležící na chodníku a cyklostezce

Praha 4, 05. září 2013 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty