Zřízení nového přechodu pro chodce v ulici Soběslavská

Zřízení nového přechodu pro chodce v ulici Soběslavská v návaznosti na nedávno opravené schody do ulice V Horní Stromce.

Krátká anotace:
Navrhujeme zřízení nového přechodu pro chodce v ulici Soběslavská v bezprostřední návaznosti na nedávno opravené schody do ulice V Horní Stromce. Přechod mj. umožní jednodušší přístup starších občanů i občanů se školou povinnými dětmi k parku a škole na náměstí Jiřího z Lobkovic.

Odůvodnění:
Nový přechod v této rezidenční části Prahy 3 - Vinohrad mj. umožní podstatně jednodušší a kratší přístup starších občanů i občanů se školou povinnými dětmi klidnými ulicemi V Horní Stromce/Horní Stromky ke škole a parku na náměstí Jiřího z Lobkovic.

Popis:
Navrhujeme zřízení nového přechodu pro chodce v ulici Soběslavská v bezprostřední návaznosti na nedávno opravené schody do ulice V Horní Stromce. Přechod je navrhován v přehledné rovné části ulice Soběslavská, ve vzdálenosti cca 170 metrů SV od křižovatky Soběslavská/Šrobárova a cca 250 metrů JZ od křižovatky Želivského/Vinohradská.

Kromě zřízení nového přechodu typu ,zebra´ bude třeba v obou směrech instalovat svislou dopravní značku ,,Přechod pro chodce.“ Bezpečnější, ale nákladnější variatou, bude navíc zřízení semaforu v obou směrech, a případné rozdělení vozovky ostrůvkem pro chodce.

Pozn.: Tento návrh byl v březnu registrován MČ Praha 3 v rámci tzv. Participativního rozpočtu MČ Praha 3, ale byl z dalšího projednávání vyřazen, neboť vozovka ul. Soběslavská ani přilehlé chodníky nepatří MČ, ale Magistrátu hl. města Praha.

Zaslal: Jan Trlifaj, 14.05.2017 v 23:49

Praha 3-
 
 
 
 

Soběslavská, Praha 3

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 18.05.2017 00:53

Dobrý den,

v případě komunikace Soběslavská se jedná o komunikaci 1.třídy, která není ve správě ÚMČ, ale MHMP. Dle domluvených pravidel je tedy třeba dotaz směřovat na Odbor RFD MHMP, kterému případně poskytnu stanovisko k celé problematice. (Pozn. Chodci sobě: podnět předáváme na ORFD MHMP k vyjádření).

S pozdravem

Ing. Milan Kepka
vedoucí odboru dopravy
MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3
Odbor dopravy



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 07.07.2017 12:12

Dobrý den, zasíláme reakci silničního správního úřadu MHMP:

Z hlediska pěších vazeb považujeme zřízení přechodu přes komunikaci I. třídy v tomto místě za nadbytečné. Pro bezpečné přecházení lze využít 130 m vzdálený signalizovaný přechod.

Takže bohužel asi tak...:(



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

nováček: Přechod na této frekventované a skoro páteřní komunikaci bez světelné signalizace? Projede zde cca 30 busů MHD za hodinu a vy zde chcete přechod?
Přeji hodně štěstí a doporučuji trochu zdravého rozumu.
15.05.2017 v 10:31    

Jan Trlifaj: Pane Nováčku,
mýlíte se, v této verzi projektu se světelná signalizace (a případně i ostrůvek mezi pruhy) navrhuje - viz závěr návrhu.
Jan Trlifaj
15.05.2017 v 23:58    

nováček: Já také ale doufám, že tuto zhovadilost nikdo nepodpoří ( magistrát ) a další zpomalení dopravy nebude.
17.05.2017 v 17:33    

Jan Trlifaj: Pane Nováčku, na Soběslavské bydlím již 34 let a mohu jen potvrdit, že naprosto dominantním zpomalovačem dopravy tu je nedaleká úrovňová křižovatka frekventovaných ulic Vinohradská-Želivského, po které kromě aut a autobusů t.č. jezdí i 6 tramvajových linek.
JT
17.05.2017 v 21:38    

nováček: Tímto by se pane Trlifaji stal i vámi navrhováný přechod!!
A to, že tam bydlíte není argument k zřizování něčeho, co je hloupost sama o sobě.
Zkuste další petici :-)), ach jo, fakt nemáte co dělat?
23.05.2017 v 14:09    

nováček: Odpověď z MHMP je naprosto logická, takže nechápu, proč tam za server chodci sobě dáváte smutného smajlíka? A jaké bohužel? Byl tam někdo od vás, nebo prostě jen bezmyšlenkovitě kejvete hlavou na každou hloupost, co tady někdo vyplodí? Vypadá to tak.
18.08.2017 v 13:52    

Chodci Sobě: Ne, nekejveme. Místo známe a s jednou z iniciátorek návrhu jsme shodou okolností o problematickém přecházení hovořili. Je nám jasné, že řešení je problematické, ale chápeme také zcela logickou potřebu místních – zejména starších lidí, dětí a jejich rodičů – dostat se na druhou stranu komunikace co nejkomfortněji. Pro znevýhodněné občany může v podstatě každý metr navíc rozhodovat o kvalitě života (prostě do toho parku půjdu, nebo nepůjdu...), děti zase mají tendenci přecházet, kde je zrovna napadne, aby byly co nejdříve v cíli své cesty, tak to prostě je. Proto návrh podporujeme a mrzí nás konstatování nadbytečnosti přechodu.
20.08.2017 v 20:31    

nováček: Aha, takže přechod na každém rohu na takto frekventované komunikaci vám přijde normální?? Opravdu se nedivím, že toto "fundované konstatování" píšete veřejně. Jsem naopak rád, že zvítězil zdravej rozum nad klasickou nátlakovkou, která je ze strany pražských matek a podobných odborníků známa po celé Praze.
Nad některýma vašima povzdechama jsem se pozastavil, ale teď se nedivím.
Starší lidé mohou přejít komfortně buď cca o 80 m výše, nebo o cca 50 m níže ( u Šrobárovky ). Opravdu je nutné neustále zdůrazňovat staré lidi a podobně, je to ohrané klišé- i staří umí popoběhnout za nákupem v Kauflandu a podobně.
A kvalita života? Jednou to řekl starosta P10 a v tomto blábolu co tu opakujete s tím souhlasím- bydlíte v praze? Bydlíte. Nechcete si zvykat na provoz aut? Tak se odstěhujte na samotu na Šumavu a tam si svou kvalitu života užívejte ( ono vás to rychle přejde ).
No nic, odbornosti zdar.
22.08.2017 v 13:33    

Jan Trlifaj: Vážený pane,

Chodci sobě se touto problematikou zabývají po léta a rozumnějí ji, jejich vysvětlení problému výše je jasně. Dodávám že ten nejbližší přechod nahoře je ve Votické ve vzdálenosti cca 240 od navrhovaného přechodu (ne 80m), a dole cca 140 (ne 30m).
22.08.2017 v 21:18    

nováček: Jan Trfilaj- Vážený pane, určitě tomu jistě rozumí, každopádně zvítězil rozum a budování přechodu pro chodce pro NIKOHO, přes čtyřproudou, páteřní komunikaci se odloží, naštěstí.
Nikde nepíši 30m , tak laskavě citujte správně. Děkuji
04.06.2018 v 17:38    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Soběslavská, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty