Nebezpečný přechod na Spojovací - Českobrodská

Dobrý den, opakované každodenní nebezpečné situace vznikají mezi chodci a řidiči v části vozovky u přechodu ulice Českobroská - Spojovací viz přiložená mapa přechodu. Světelná signalizace pro chodce je nastavena v časovém intervalu 3-4 minuty (čekací doba chodců na zelenou). Přechod přes vozovku 13 m dlouhý. Inkriminovaný přechod je spojovací trasou mezi TRAM a BUS zastávkami Spojovací. Viditelná nervozita chodců z ,,dlouhé červené' ve spojením s nestihnutím přípojů MHD je znatelná. Každou hodinou vznikne několik nebezpečných situací a potenciální střet vozidla s riskujícím chodcem může mít fatální následky. Z pohledu chodce i motoristy jmenuji například nepřehledný příjezd vozidel ze směru Spojovací do směru Českobrodská (přijíždějící vozidla, dva pruhy, sklon vozovky přes horizont - není vidět přijíždějící vozidlo od přechodu-semaforu chodců ze strany TRAM). Děkuji za odezvu. S pozdravem, Roman Martinek

Zaslal: Roman Martinek, 19.02.2017 v 20:37

Praha 3-

Spojovací, Praha 3

Aktualizace podnětu

27.11.2017

Roman Pivarník přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

mohu znát jméno "příslušného odboru" na MHMP ? Jak bylo s tímto podnětem naloženo ? Situace je na uvedeném přechodu kritická ! Vše vychází z toho, že zelená pro chodce je pouze v tom intervalu, kdy odbočují auta z Koněvovy do Spojovací ulice. Přitom by stačilo nastavit i druhý interval, a to natavení červené pro auta z Koněvovy do Českobrodské.

S pozdravem
Pivarník




Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 20.02.2017 15:12

Dobrý den,

ve věci SSZ je příslušným silničním správním úřadem Odbor dopravních agend Magistrátu hl. m. Prahy, kam jsem dotaz přeposlal.

S pozdravem

Ing. Milan Kepka
vedoucí odboru dopravy
MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 25.04.2017 21:43

Reakce z MHMP:

Dobrý den,
velice Vám děkujeme za zaslaný podnět, který se týká přechodu pro chodce na křižovatce Spojovací - Českobrodská. Tento byl naším prostřednictvím předán na příslušný odbor Magistrátu hl. m. Prahy k posouzení. Jakmile obdržíme odpověď, budeme Vás kontaktovat.

S přáním pěkného dne.
Za tým zmente.to

Michaela



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 03.01.2018 18:23

Vážení,
Váš podnět jsme předali příslušné instituci, nicméně stále čekáme na vyjádření. Žádáme vás tedy o trpělivost, odpovíme vám jak jen to bude možné.

Děkujeme za pochopení, tým zmente.to



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Roman Martinek: Dobrý den,

jaká je odezva správního úřadu Odboru dopravních agend Magistrátu hl. m. Prahy na zaslaný dotaz? Bude řešena úprava?

Děkuji vám.

S pozdravem
Roman Martinek
01.04.2017 v 18:49    

Chodci Sobě: Podnět jsme odeslali na Odbor rozvoje a financování dopravy MHMP a čekáme spolu s Vámi na reakci.
03.04.2017 v 14:29    

Chodci Sobě: Roman Pivarník: Jsme přesvědčeni, že podnět byl předán na Odbor dopravních agend, oddělení silničního správního úřadu. Nicméně jej znovu zasíláme do systému hlášení podnětů na MHMP.
28.11.2017 v 02:28    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Spojovací, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.