Obtížný sjezd z ostrůvku tramvajové zastávky na nám. Jiřího z Poděbrad

Ostrůvek na tramvajové zastávce na náměstí Jiřího z Poděbrad postrádá hladký/bezbariérový sjezd. Kolem celého ostrůvku je celkem vysoký obrubník, sjíždět např. s kočárkem je obtížné, samotný vozíčkář by neměl šanci.

Jedna možnost by bylo udělat sjezd na přechod pro chodce.

Zaslal: Vladimír Kotal, 28.12.2016 v 10:32

Praha 3-
 
 
 

nám. Jiřího z Poděbrad, Praha 3

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 04.01.2017 09:01

Dobrý den,

uvedená záležitost spadá do kompetence odboru dopravních agend MHMP, kterému podnět předáváme.

S pozdravem

Ing. Milan Kepka
vedoucí odboru dopravy
MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Vladimír Kotal: Doufejme, že teď nenastane nějaký ping-pong při kterém se záležitost ztratí. Pan Kepka mohl aspoň utrousit nějaké lidské slovo ve smyslu, že ostrůvek je opravdu limitující, nicméně to bychom zřejmě chtěli příliš.
04.01.2017 v 09:08    

Martin Šubrt: Již cca rok a půl se připravuje rekonstrukce celé Vinohradské ulice od Muzea po Želivského. Kromě výměny kolejí se připravuje kompletní rekonstrukce, komunikace, chodníků, přechodů, křižovatek i zastávek, někdy i s jejich přesunem, někde zůstanou bezbariérově přístupné ostrůvky, někde se bude do tramvají nastupovat přímo z vysunutých chodníků. Rekonstrukce pravděpodobně proběhne v roce 2018.

Informace zde: http://www.iprpraha.cz/vinohradska

Vinoradská má zastávky i koleje stále ve stavu někdy z osmdesátých let, takže bohužel ne bezbariérové. Týká se to kromě Jiřího z Poděbrad i Vinohradské tržnice, Italské i Muzea. Všude je složité provizorní úpravou naplnit platné normy z hlediska bezbariérovosti a přístupnosti, ostrůvky na to ani nejsou dost široké. Proto se připravuje rozsáhlejší komplexní rekonstrukce a městské organizace jsou si vědomy, že je třeba nepříznivý stav napravit.
06.01.2017 v 21:20    

Vladimír Kotal: Bylo by možné rozvést budoucí řešení ? Z mapy část D to vypadá (objekty D10, C10), že ostrůvek bude zachován.

Škoda, že to potrvá tak dlouho, v té době už nebude naše dítě kočárek zřejmě potřebovat; aspoň že to bude k užitku pro ostatní.
07.01.2017 v 09:22    

Martin Šubrt: Dostupná studie je ideovým záměrem řešení. Nyní na základě ní teprve začínají projekční práce, při nichž jsou možné ještě změny, protože budou kromě dílčího posunu kolejí zahrnovat v některých místech i rekonstrukci poduličních sítí a to má vliv na možnosti řešení komunikace a chodníků.

V případě zastávky Jiřího z Poděbrad byly prověřovány dvě varianty. Současná poloha s ostrůvkem, ale plně bezbariérově přístupným a rozšířeným, včetně přiblížení protějšího chodníku, případně na protějším chodník přesun zastávky v opačném směru. Druhá varianta byla posun zastávky do centra až ke křižovatce a před ní vytvoření zastávkového mysu (něco jako zastávka Ruská do centra). Zastávka z centra by pak zůstala na dnešním místě. Na křižovatce by pak přibyly všechny povrchové přechody pro chodce.
07.01.2017 v 11:09    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



nám. Jiřího z Poděbrad, Praha 3

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Zúžení chodníku sloupy i zábradlím

Praha 3, 24. květen 2012 S odpovědí

Rozbitá dlažba u metra Jinonice

Praha 5, 29. květen 2023 Vyřešený

Nájezd pro kočárky

Praha 11, 28. květen 2019 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty