Prechody v ul. Ke Stacirne - auta zasadne nedodrzuji rychlost 30 km/h

Rada bych upozornila na velmi neprijemne prechody v ulici Ke Stacirne. Silnice je rovna, z kopce, auta absolutne nic nenuti dodrzovat predepsanou rychlost 30 km/h dle dopravniho znaceni. Urady jsou si evidentne vedomy toho, ze je zde velky pesi provoz mezi dvema castmi sidliste, okolo autobusovych zastavek, do/ze skol, proto ty cedule 30 km/h. Uz nikdo ale bohuzel neresi, ze auta a nakladaky to z kopce vali bezne sedesatkou a z ceduli si tezkou hlavu nedelaji. Prechazeni zde povazuji za nebezpecne nikoliv kvuli spatnemu rozhledu nebo jinym prekazkam, ale prave kvuli ignorovani predepsane rychlosti. Vstoupit na prechod chce znacnou davku odvahy. Nikdy zde nestoji policista, nikdy zde nemeri rychlost. Jak hodlaji prislusna toto systematicke porusovani predepsane rychlosti resit? Jak hodlaji zajistit bezpecnost na techto prechodech? Jiste by pomohly retardery.

Zaslal: Anonymní uživatel, 17.02.2016 v 10:38

Praha 11-
 
 

Ke stáčírně, Praha 11

Aktualizace podnětu

03.12.2018

Petr Horák přidal následující aktualizace podnětu:

Měřit jednou za čas rychlost nestačí!!!!
Dnes laksnost neřešení problematiky tohoto přechodu stála život!!!!
Bydlím v domě naproti.

https://praha.idnes.cz/praha-senior-chodci-nehoda-dest-policie-d9z-/praha-zpravy.aspx?c=A181203_085330_praha-zpravy_nuc

Kolik lidí to tady ještě bude muset odskákat, aby někdo udělal něco více než, že sem jednou za půl roku pošle měřit na půl dne dopraváky rychlost?

Petr Horák



Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 28.11.2016 17:28

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že problematika měření rychlosti a zejména dohledu nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích v souladu sez. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, náleží MěP a PČR,požádal odbor správy majetku, oddělení dopravy a silniční správní úřad, ÚMČ Praha 11,o zvýšený dohled na místní komunikaci II. třídy ul. Ke Stáčírně, Praha 4.

Soňa Řeháčková Muzikářová
odbor správy majetku
vedoucí oddělení dopravy a silniční správní úřad



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 12.12.2016 21:05

Dne 28. listopadu 2016 bylo zdejšímu dopravnímu inspektorátu prostřednictvím Úřadu městské části Praha 11 doručeno podání stran situace na úseku bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemní komunikaci v ulici Ke Stáčírně v Praze 11.

K obsahu podání lze v rámci kompetencí svěřených zdejšímu dopravnímu inspektorátu, to je v daném případě dohled nad dodržováním pravidel provozu na pozemních komunikacích všemi jeho účastníky sdělit, že v podání popsané problematice věnujeme zvýšenou pozornost, což dokládá 12 kontrol provedených policisty zdejšího dopravního inspektorátu v této lokalitě, zaměřených na popsanou problematiku, kdy v rámci těchto kontrol bylo zjištěno celkem 61 přestupků, z nichž 53 bylo projednáno v blokovém řízení v celkové částce Kč. 34.000,- a 8 přestupků bylo oznámeno k projednání ve správním řízení příslušnému správnímu orgánu.

Ve zvýšeném dohledu nad dodržováním pravidel provozu na pozemních komunikacích v označené lokalitě budeme i nadále pokračovat.

ppor. Jiří NEDVĚD, v.r.
Vedoucí dopravního inspektorátu



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Barbora Veselá: Připojuji se k podnětu. Světelná signalizace je pouze u křižovatky s ul. Květnového vítězství a pak až velká světelná na křižovatce s Mírového hnutí, chodci tedy nemají možnost si např. kousek "zajít" a přejít bezpečně na semaforu. Navíc v úseku mezi těmito dvěma semafory část aut odbočuje do malých ulic k rodinným domkům, spěchající řidiči je objíždějí přes autobusové zastávky, autobusová oprava je zde rovněž velmi frekventovaná /4 linky/. Auta zde velmi často nerespektují, že pokud chodce pustí auto v jednom směru, je třeba, aby zastavilo i auto jedoucí opačným směrem. Třicetikilometrovou rychlost tu nikdo nedodržuje, přestože při opravě silnice (cca před rokem a půl) přibyly i další bezpečnostní prvky (pruhy před přechodem, velká značka "pozor chodci na silnici"). Úřady si tedy jsou zjevně vědomy toho, že situace zde není úplně ideální, ale jediné efektivní řešení by byly zmiňované retardéry (jako například nedaleko - před Toulcovým dvorem - na podstatně méně frekventované silnici). Zřízení světelné signalizace ve střední části uváděného úseku by pochopitelně bylo ideální, ale nepředpokládám, že by bylo reálné. Tedy aspoň ty retardéry...
17.02.2016 v 16:05    

BV: Dobrý den, má MČ nějakou zákonnou lhůtu k vyjádření? Podnět z února dosud bez odezvy.., Děkuji,
24.11.2016 v 22:49    

Chodci Sobě: Dobrý den, děkujeme, že situaci sledujete, podnět jsme znovu poslali na MČ Praha 11 s prosbou o reakci a řešení problému.
25.11.2016 v 10:39    

Adam Fendrych: Úplně jste ale neodpověděli na otázku :) A mě by to taky zajímalo. Vztahuje se na podněty zaslané úřadům přes tento systém zákonná povinnost odpovědět do 30 dnů?
25.11.2016 v 12:50    

Chodci Sobě: Popravdě - nevíme. Zkusíme to zjistit, ale myslíme si, že ne, je to přeci jen jenom e-mail...
27.11.2016 v 22:07    

Soňa Řeháčková Muzikářová: Dobrý den, vzhledem k tomu, že problematika měření rychlosti a zejména dohledu nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích v souladu se z. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, náleží MěP a PČR, požádal odbor správy majetku, oddělení dopravy a silniční správní úřad, ÚMČ Praha 11, o zvýšený dohled na místní komunikaci II. třídy ul. Ke Stáčírně, Praha 4.
28.11.2016 v 10:36    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Ke stáčírně, Praha 11

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.