Nebezpečné přechody na Svornosti a Hořejším nábřeží

Na sebe navazující přechody pro chodce u železničních mostů na ulici Svornosti a Hořejším nábřeží jsou nebezpečné. U přechodu na ulici Svornosti se parkuje až do těsné blízkosti, takže je chodcům omezen rozhled a nejsou ani při vstupu do vozovky vidět řidiči. Řidiči jen vyjímečně dávají přednost chodcům.
Řešit by se mělo semafory ovládanými chodci a omezením parkování u přechodu.

Zaslal: Ladislav Saček, 16.11.2015 v 15:48

Praha 5-
 
 

Svornosti, Praha 5

Aktualizace podnětu

25.02.2017

Ladislav Saček přidal následující aktualizace podnětu:

Po zavedení parkovácích zón ubylo parkujících aut u přechodu. A hlavně v těsné blízkosti přechodu bylo parkování znemožněno úplně.
Ještě omezit, resp. hlídat dodržování rychlosti na Strakonické, která vybízí k rychlému úprku z centra Prahy.


 
 


Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 24.11.2015 09:24

Dobrý den,
páteřní komunikace města, mezi něž patří i ul. Svornosti a Hořejší nábřeží jsou v kompetenci Magistrátu hl.m. Prahy, odboru dopravních agend, Jungmannova 35, Praha 1, nikoliv MČ P5. S připomínkami je tedy nutno se obrátit na tento odbor. K Vašemu námětu, který spočívá v jejich vybavení světelnou signalizací uvádíme, že vzhledem k pořizovacím nákladům, je žádoucí posoudit její nezbytnost při zohlednění intenzit pěšího provozu. Návrh přeposíláme na zmíněný odbor.

S pozdravem

Ivan Růžička
Odbor dopravy ÚMČ Praha 5



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Brahma: Hlavní problém přechodů přes ulici Svornosti je v tom, že auta tyto přechody zcela ignorují. Pokud jej nějaký řidič náhodou neignoruje, tak chodce přivedou do ještě nebezpečnější situace, protože řidič v druhém pruhu chodce naprosto neočekává a hrozí jeho přímé sražení. Tyto přechody se přecházejí pouze ve chvíli, kdy světla na křižovatce U Pivovaru proud aut přeruší. Tyto přechody jsou za současné morálky řidičů a jejich způsobů spíše chodce ohrožující, než že by přispívaly k jejich bezpečnosti.
Souhlasím s panem Růžičkou, intenzita chodců v tomto místě je nízká, ale jejich možnost přes tuto frekventovanou a minimálně třípruhou ulici je špatná. Nebýt světelné křižovatky U Pivovaru, která proud aut přerušuje, tak by nebyla žádná.
20.12.2015 v 00:27    

Chodci Sobě: Pane Sačku, díky za aktualizaci, a ještě doplňující dotaz: balisety jsou instalovány jen u jednoho ze zmiňovaných přechodů?
26.02.2017 v 22:05    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Svornosti, Praha 5

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Velmi krátká zelná pro chodce přes ul Radlická

Praha 5, 18. červenec 2015 S odpovědí

Rozbitý chodník před metrem Anděl

Praha 5, 14. srpen 2015 Vyřešený

Chybějící přechod na Spořické

Praha - Dolní Chabry, 24. duben 2018 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty