Chybějící přechod pro chodce na křiž. Ocelkova x Cíglerova

Jde o neexistující přechod pro chodce. Ten se nachází v křižovatce ulic Ocelkova a Cíglerova. Zde přechází větší množství chodců přes komunikaci v místě, kde je zatáčka a kde je křižovatka. Přechod zde dle úředníků nelze zřídit (je zatáčce a v křižovatce) . Měl by ale někdo zapřemýšlet nad tím jak tedy zabezpečit, aby zde nikdo nepřecházel. Přechází zde mnoho dětí i důchodců. Zatím nevím o žádné nehodě, ale čekat až se něco stane a poté něco dělat není moc dobré řešení..Buď zřídit přechod pro chodce, drahý podchod, a nebo zabránit chodcům v přecházení. Již jednou se tento problém řešil, ale jediné na co se úředníci zmohli bylo, že řekli, že zde přechod zřídit nelze, ale již nikdo nezabrání chodcům, aby zde nebezpečně přecházeli.

Zaslal: Jan Bukovský, 05.03.2015 v 20:34

Praha 14-

Cíglerova, Praha 14

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 16.03.2015 14:21

Dobrý den,
Městská část Prahy 14 nemá v majetkové správě svěřené komunikace na pozemcích v oblasti křižovatky ulic Ocelkova a Cíglerova, ikdyž jsou na území MČ Prahy 14.
Uvedené komunikace jsou v majetku a vlastnictví Hlavního města Prahy a majetkovou správu na nich vykonává Technická správa komunikací hl.m. Prahy.
Z rozpočtových pravidel pro městské části vyplývá, že městské části nesmí vynakládat finanční prostředky na stavby (např. vybudování zábran pro chodce ), které jsou nebo budou v majetku jiné osoby.
Jako v odpovědi na dotaz pana Jana Bukovského ze dne 29. 4. 2013 ( viz http://www.chodcisobe.cz/praha/podnety/631/chybejici-prechod-pro-chodce) sděluji, že podnět ke stavebnímu řešení opětovně předáváme Technické správě komunikací hl.m. Prahy.

Ing. Josef Morávek
odd. dopravy ODOP
ÚMČ Praha 14



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Jaroslav Mach: Dobrý den,
dle zákona může chodec vozovku přecházet kdekoliv, pouze v případě, že je do 50 metrů zřízen přechod pro chodce, podchod nebo nadchod, je povinen jich použít.
Mimo přechod nemá přednost a musí být více opatrný, ale nevidím důvod, proč chodcům zakazovat chodit přes vozovku.
06.03.2015 v 10:36    

honza: přecházení vozovky překvapivě stačí koukat kolem sebe a neskákat pod auta. Z hlouby duše by mne zajímalo ve které zdegenerované mysli se zrodil pocit, že bez přechodu nebo semaforu se na druhou stranu silnice nedostanete. stačí se kouknout do statistik a zjistíte, že drtivá většina chodců zemře na přechodech. Z tohoto důvodu se přechodů raději obloukem vyhýbám a modlím se aby je na mých chodeckých trasách náhodou nezřídili.
07.03.2015 v 22:20    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Cíglerova, Praha 14

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Zastřešení zastávky Novozámecká

Praha 14, 23. prosinec 2018 S odpovědí

Nový přechod v ulici Jindrova

Praha 13, 05. říjen 2023 Bez odpovědi

Nebezpečný přechod na Podbělohorské

Praha 5, 24. leden 2021 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty