Nepřehledný a riskantní přechod v Lednické ulici

Se vzrůstajícím počtem chodců k přivaděčům k nádraží Praha Kyje se stává přechod na ulici Lednická v blízkosti ulice Broumarská jako více rizikový. Větší počet chodců je způsoben také z důvodu nových budov v přilehlé ulici Břeclavská.

Rizikovost přechodu je patrná v momentě, kdy chodec chce tento přechod užít ve směru od přivaděčů z nádraží přes ulici Lednická ve směru k ulici Rožmberská viz. (1) na obrázku. Z pravé strany chodci brání v dobrém výhledu neudržovaná zeleň viz. (2) na obrázku. Chodec musí ujít poměrně velkou vzdálenost po přechodu do vozovky, aby vůbec viděl vozidla přijíždějící z pravé strany viz. (3) na obrázku. Tato vzdálenost je přibližně znázorněna na obrázku viz. (4). Po celou tuto vzdálenost nemá chodec nejmenší tušení, jestli se k němu blíží či neblíží vozidlo zprava.

Celou situaci umocňuje skutečnost, že tato komunikace je převážně využívána nákladní dobravou. Domnívám se, že by situaci pomohlo umístění zrcadla, které by ukazovalo přijiždějící vozidla viz. (1) na obrázku.

Zaslal: Tomáš Karčmář, 13.01.2015 v 21:08

Praha 14-

Lednická, Praha 14

Aktualizace podnětu

02.02.2015

Tomáš Karčmář přidal následující aktualizace podnětu:

Přidávám fotku stavu pro prořezání. Pro přijíždějící auta je prořezání prospěšné. Nicméně pro chodce na přechodu se situace s výhledem moc nezlepšila.


 
 


Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 16.01.2015 15:36

Dobrý den,
zeleň, která brání chodcům v patřičném výhledu na přijíždějící vozidla z Lednické ulice na křižovatku s ulicí Broumarskou, bude odborně odstraněna v nejbližší možné době.
Po 31. březnu, dle vhodných klimatických podmínek, bude na komunikaci v ulici Lednické u křižovatky s ulicí Broumarskou obnoveno vodorovné dopravní značení „V 7 – Přechod pro chodce“ a svislé dopravní značení „IP6 – Přechod pro chodce“.

Ing. Josef Morávek
vedoucí oddělení
Odbor dopravy a ochrany prostředí
oddělení dopravy
Úřad městské části Praha 14



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Tomáš Karčmář: Dobrý den, pane Morávku,

děkuji Vám za poskytnutou odpověď. V krátké době po ní bylo provedeno prořezání zeleně. Musím bohužel konstatovat, že došlou pouze k částečnému prořezání, které chodcům v tomto místě toho moc nepřineslo. Přiznávám, že prořezání pomohlo, ale pouze tomu, že chodec je vidět z přijíždějícího auta. Nicméně, chodec stále vidí přijíždějící auto až při poměrně velkém vkročení do přechodu. K dispozici jsem pořídil i fotografii po prořezání, která situaci vystihují nejlépe. Bohužel portál neumožňuje přidat fotografii do komentáře v diskuzi.
31.01.2015 v 14:33    

Chodci Sobě: Fotku můžete nahrát pr;+ostřednictvím "Aktualizace podnětu".
02.02.2015 v 12:38    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Lednická, Praha 14

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Rozježděná cesta pro pěší

Praha 14, 22. duben 2012 S odpovědí

Přechod u zastávky BUSu 136 v Rokycanově ul.

Praha 3, 15. listopad 2015 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty