Dlouhé čekání na zelenou na přechodu přes ul U Kunratického lesa

Prosím o úpravu logiky spínání zelené na semaforu pro chodce. Po stisknutí tlačítka pro chodce semafor čeká mnohdy i přes 20 sekund, aniž by k tomu měl důvod. Semafor stojí scela osamocen na ul U Kunratického lesa, tedy by neměl mít žádnou závislost na okolní semafory. Přesto si žije svým životem a zapíná červenou, aniž by ho o to chodci žádali a když požádájí nechá je zbytečně čekat.

Realita potom je, že auta stojí, aniž by měla důvod, a chodci přecházejí na červenou, protože zelená si dává na čas..

Zaslal: František Vnouček, 12.02.2014 v 22:27

Praha 11-

Na ovčíně, Praha 11

Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Lucie Břízová: Semafor na tomto místě zapne červenou pro auta, když některé auto jede moc rychle: Vypozorovali že jízdu na červenou si řidiči většinou nedovolí. Takže nežije svým vlastním životem.
Pak ještě zapíná červenou autům když chtějí chodci přejít. A znám to i z jiných semaforů, že po zmáčnutí tlačítka je to někdy dlouhá doba než chodcům skočí zelená.
20.02.2014 v 13:00    

Václav Kříž: Je to otázka priorit, jestli je tu semafor ke zvýšení bezpečnosti a komfortu chůze nebo k zajištění maximální plynulosti provozu aut. Vnímám to tak, že Praha v dopravě žádné priority nastavené nemá a tak jen řeší nejviditelnější problémy toho druhu dopravy, který nejvíc problémů způsobuje.
22.02.2014 v 21:48    

Tomáš: Vážený pane,
semafor byl zcela jistě instalován kvůli zvýšení bezpečnosti některých účastníků provozu (blízká ZŠ?) a proto nechápu, na co si stěžujete. Je logické, že se nebude každých 20 sekund spouštět volno pro chodce. Ačkoli jsem po Praze také téměř výlučně chodec, toto si nežádám. Naopak. Uvítal bych, kdyby tu SSZ nebyla a člověk mohl přecházet bez čekací doby, na tzv. absolutní přednost. Bohužel, město vyslyší každého chudáka, který nedovede přejít silnici (i když je frekventovaná) a pak ti co to zvládnou (zřejmě Vy i já) jsme nuceni čekat. Je to naše mínus, že se neozveme a nemáme takovou sílu, jako ti, co si toto řešení prosadí a na ostatní nehledí.
07.03.2014 v 11:06    

Marek Turnovec: Tzv. absolutní přednost? A to je co? :-) Nic takového zákon nezná...
23.03.2014 v 12:35    

Tomáš: Možná proto jsem napsal před to nezákonné slovo "tzv." Nijak jste ale nereagoval na to, co jsem napsal, pane.
23.03.2014 v 19:23    

Radim: Ano, tento semaor je zdá se opravdu naprosto k ničemu. Není ani pravda, že bdí nad dodržováním rychlosti, protože když jedu autem 40 km/h, tak mě zastaví, když jedu na kole 20 km/h, zastaví mě též. Chodce rovněž zdržuje, takže většinou nakonec stejně radši přejdou na červenou a když semafor konečně zareaguje na výzvu, je mezitím na přechodu už úplně jiná situace (chodec dávno pryč a auta stojí úplně zbytečně). Zde by to opravdu chtělo jej nějak zásadně přeprogamovat anebo ještě lépe zrušit, je tu akorát pro zlost a standardní přechod bez signalizace by tu zastal mnohem účelnější službu!
15.05.2014 v 23:52    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Na ovčíně, Praha 11

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Tankodrom a brouzdaliště v ulici Donovalská

Praha 11, 10. červen 2020 Bez odpovědi

Bezbariérové schody - Kosmická

Praha 11, 09. duben 2024 Nově zaslaný

Nevhodné nastavení signálu pro přecházení

Praha 5, 30. říjen 2017 S odpovědí

Na Kubánském náměstí nefunguje semafor pro chodce

Praha 10, 07. březen 2022 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty