Nebezpečná křižovatka

Na křižovatce mezi ulicemi Holandská a Žitomírská řidiči nerespektují přednost zprava a vznikají nebezpečné situace. Vybledlá přerušovaná čára na hranici křižovatky také přidává na zmatenosti, kdo má vlastně právo přednosti. Bylo by vhodné doplnit cedule.

Zaslal: Jiří Zarybnicky, 04.09.2023 v 21:13

Praha 10-

Holandská, Praha 10

Aktualizace podnětu

07.09.2023

Ing. Daniel Čech přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,



přednost zprava je standardní pravidlo provozu, přestože ho někteří řidiči ignorují, nelze ke každé takové křižovatce instalovat svislé značení (bylo tam pro zdůraznění změny osazeno na rok po úpravě přednosti).

Správce komunikace tímto žádáme o obnovu zatření, resp. o vybroušení přerušované čáry V2b, jak bylo v projektu zón.




04.12.2023

Ing. Daniel Čech přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

přerušované čáry byly důkladně zatřeny.

S pozdravem

Ing. Daniel Čech
vedoucí oddělení státní správy
odbor dopravy




Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Karlos: Tuto křižovat přecházím často a k ničemu výše uvedenému zde nedochází.
07.09.2023 v 11:21    

Jirka: Jde o to, že přerušovaná čára je zde zamalovaná/vybledlá a není z auta moc vidět. Já zde zase jezdím často ze směru Holandská a pořád mě někdo pouští i když by neměl.
07.09.2023 v 11:30    

Jiří Z.: Když zde není možné instalovat svislé značení, tak jak fungovalo to "provizorní"? Na lampě místo je a jinde po Praze 10 jsem ceduli viděl. Chápu snahu zpomalit řidiče jedoucí z kopce, ale už jsem zde opravdu vícekrát dobržďoval na poslední chvíli. Faktický stav je, že zde auta z Žitomírské raději pustím, protože většina řidičů ani nepřibrzdí. A nebo budu předstírat, že žijeme v dokonalém světě a pošlu pozdrav z nemocnice, až zde zase potkám někoho, kdo by toto "obecné pravidlo" měl znát.
12.09.2023 v 11:01    

Patrik: Ad Jirka: Právě že měl, přerušovaná čára tam už správně vůbec nemá být, viz obrázek nahoře, a řidič jedoucí Žitomírskou dolů tedy už něco přes rok má dávat přednost řidiči vyjíždějícímu z Holandské směrem od parku (západu).
09.10.2023 v 13:22    

Mickey: Přerušovaná čára je pouze zamalovaná, aby se nenarušoval relativně nový povrch. Bohužel lesklý černý nátěr vypadá stále jako čára. Jinak přednost zprava opravdu nelze všude vyznačovat svislými značkami. Naopak se navrhuje pro jejich minimalizaci a celkovému zklidnění oblasti.
23.10.2023 v 10:40    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Holandská, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty