Nebezpečný přechod na ul. Drnovská

Nebezpečný přechod pro chodce na Praze 6, ul. Drnovská u zastávky autobusu Staré náměstí. Přechází zde velké množství dětí, které trénují blízkém na hřišti Dukly, tedy se zde pohybují hlavně za tmy. Přechod není dobře osvětlen, za snížené viditelnosti není téměř vidět. Projíždějící řidiči zde často nedodržují předepsanou rychlost a opakovaně jsem byla svědkem nedání přednosti chodci. Situace je o to nebezpečnější, že se přechod nachází přímo u autobusové zastávky, kdy se děti často snaží doběhnout přijíždějící autobus.
Všimla jsem si, že na tento přechod už někdo upozorňoval 11.11.2021 poté, co zde byl vážně zraněn chodec, ale situace je i po dvou letech stejná.

Zaslal: Veronika Branišová, 02.11.2023 v 14:44

Praha 6-

Staré nám., Praha 6

Aktualizace podnětu

04.12.2023

Ing. Radek Polák přidal následující aktualizace podnětu:

Vážená paní Branišová,

komunikace Drnovská spadá do gesce Magistrátu hl. m. Prahy, tudíž obraťte se s podnětem na místně příslušný správní orgán.

S pozdravem,
Ing. Radek Polák
referent dopravního značení
Oddělení státní správy
Odbor dopravy a životního prostředí



04.12.2023

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

4.12.2023 jsme podnět prostřednictvím platformy změňťe.to předali příslušné gesci MHMP. O dalším vývoji Vás budeme informovat.



05.12.2023

Tým změňte.to přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

obdrželi jsme k Vašemu podnětu vyjádření příslušného oddělení Magistrátu hl. m. Prahy, Odbor dopravy, které zasíláme níže:

„Dobrý den,

tento přechod je v procesu řešení. Bohužel se v této lokalitě potkává více záměrů více investorů, které je potřeba vzájemně koordinovat a navazovat. To má vliv na postupující projektovou přípravu a realizaci stavebních úprav samotného přechodu pro chodce.“

Podnět byl tímto uzavřen, děkujeme za Vaši iniciativu a zájem zlepšovat naše město.

S pozdravem a přáním hezkého dne

tým změňte.to



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Žádné komentáře

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Staré nám., Praha 6

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.