Chybějící chodník u Rudolfína

Včera jsem šel s kočárkem kolem ze Staromáku na Malou Stranu a docela mě zaskočilo, že před Rudolfinem v jedné části naprosto chybí možnost chůze po pořádném chodníku.
Okolo parčíku naprosto chybí povrch, je tam jen písek a včera louže.
Alternativa znamená kompletně obejít parčík a využít příšernou dlažbu před Rudolfínem.
Proč neexistuje po levé straně parčíku (při pohledu směrem na most) chodník?
Pro vozíčkáře tohle musí být ještě horší než pro lidi s kočárkem.

Zaslal: Jan Krcmar, 11.12.2014 v 22:45

Praha 1-

nám. Jana Palacha, Praha 1

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 06.01.2015 00:30

Charakter pochozích ploch v tomto místě (parc. č. 994/2 v k. ú. Staré Město) odpovídá určení plochy, tedy parku. Technicky se jedná o tzv. mlatovou cestu. V současnosti nemáme žádnou informaci, že by se na charakteru pozemku či na technickém řešení chodníku mělo něco měnit. Vaši ojedinělou připomínku bereme na vědomí a v případě, že budou připravovány úpravy pozemku, dojde k jejímu uplatnění.
S pozdravem

Ludvík Czital
vedoucí odboru dopravy ÚMČ Praha 1



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Jan Krčmář: Děkuji za odpověď. Byla by možná alternativní varianta pro případ, že nedojde k úpravě pozemku? Dva přechodu k parku totiž chodci naznačují existenci pěší trasy dál na pravou stranu mostu, která ale neexistuje (aspoň ne v bezbarierové variantě).
Například přechod pro chodce u před mostem, aby bylo možné jednoduše dostat se na pravou stranu mostu?
Nicméně si přesto myslím, že by se mělo nejen v tomto případu vycházet spíše z logiky pěších tras a pohybu lidí po městě a ne nutně určení plochy.
JK
06.01.2015 v 09:16    

Karel P.: Celá současná podoba náměstí Jana Palacha je naprosto tragická. Doufám, že se náměstí v co nejbližší době úplně přebuduje. Je ostuda, že v samém centru tak bohatého a turisty hojně navštěvovaného města může existovat takováto zeleno-blátivá bariéra.

Měl by se odstranit ten velký kulatý průduch podzemního parkoviště uprostřed a náměstí je třeba logicky bezbariérově zprůchodnit podle předpokládaného pohybu lidí. Písek a bláto na náměstí rozhodně nepatří! Buď vydláždit – což je v místech, na něž upozorňuje tento podnět neprodleně potřeba –, nebo zatravnit. Náměstí má obrovský potenciál. Na kterém jiném náměstí sídlí tolik kulturních institucí? Ke studentům UMPRUMu, FF UK a konzervatoře, návštěvníkům Rudolfina , Uměleckoprůmyslového muzea a Židovského muzea se přidávají zástupy turistů procházejících centrem. Má jeden z nejhezčích výhledů na Pražský hrad. V létě může být plné lidí. Na travnaté plochy by se mohly umístit městská lehátka, jako je to běžné na náměstích a v parcích nedaleké Vídně. Přibýt by jistě mohly i obyčejné lavičky...
02.08.2016 v 16:31    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



nám. Jana Palacha, Praha 1

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Časté parkování aut na chodníku

Praha 1, 20. duben 2017 S odpovědí

Rozebraná dlažba

Praha 1, 02. květen 2013 Vyřešený

Špatný stav chodníku v ulici Pod Stárkou

Praha 4, 23. březen 2017 Vyřešený

Propadající se dláždění před OC Lužiny

Praha 13, 19. únor 2020 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty