Nebezpečí u ostrůvků tramvaje OD Petřiny, u ZŠ Petřiny-sever

Problematické ostrůvky tramvaje OD Petřiny a přechody v ulici Na Petřinách

K žádnému z ostrůvku tramvajové zastávky Obchodní dům Petřiny nevede bezpečná cesta pro chodce, zebra nevede přímo na ostrůvek. Zebra je umístěna dále, z ostrůvku je možné dostat se k zebře pouze krkolomně po tramvajovém pásu - jakémsi označeném rantlíku, který je mnohem užší než již tak úzký ostrůvek. Dostat se na ostrůvek tramvaje směrem na Hradčanskou může znamenat dobrodružnou mnohametrovou cestu mezi tramvajemi a auty. Situace je o to horší, že chodec jde souběžně s tramvají a auty, tramvaje i auta jedou ze směru v zádech (chodec má tramvaj po levé ruce, auta po pravé). V případě, že se chodec dostane ke konci ostrůvku musí se vyhnout sloupku značení, snadno tak přesáhne tak nad koleje nebo vozovku (a může být zachycen autem či tramvají).
I sama cesta po zebře z chodníku na chodník přes tramvajový pás je dobrodružství. V některém okamžiku můžou jet i auta vedle sebe ve více pruzích. V jistém okamžiku je také například třeba čekat až přejede tramvaj, v zádech pak jedou auta, ale není dost místa na čekání, jede-li současně tramvaj a auta.

Kromě toho chybí mřížka na jednom rantlíku, chodec nemá kam vybočit, jen do kolejí či vozovky.

V okolí OD Petřiny není široko podchod či světelný přechod, i některé další přechody v této ulici jsou jsou hodnoceny jako nebezpečné a problematické (viz též podněty na tomto portálu…)

Přitom zastávka OD Petřiny je nebližší tramvajovou zastávkou škole ZŠ Petřiny-sever.

Zaslal: Alice Bílá, 18.09.2014 v 23:48

Praha 6-
 
 
 
 

Na Petřinách, Praha 6

Aktualizace podnětu

30.10.2015

Daniel Baránek přidal následující aktualizace podnětu:

Na podzim 2015 proběhla rekonstrukce celé tramvajové trati v úseku Vozovna Střešovice - Petřiny, která problém problematického ostrůvku OD Petřiny vyřešila zcela novým uspořádáním (přesunutím tramvajové zastávky).



11.11.2015

Chodci Sobě přidal následující aktualizace podnětu:

Na podzim 2015 proběhla rekonstrukce celé tramvajové trati v úseku Vozovna Střešovice - Petřiny, která měla zásadně vyřešit problém nebezpečného a bariérového přecházení. Podnět si dovolujeme zařadit do vyřešených. Za případné postřehy k aktuální situaci budeme rádi.



Komunikace o řešení podnětu

Podnět byl odeslán. Poté, co obdržíme odpověď od příslušné městské části nebo jiné odpovědné instituce, které bude podnět předán, zveřejníme ji na tomto místě.

Diskuze

Chodci Sobě: Děkujeme za aktualizaci podnětu, přesouváme ho do vyřešených. Jsme rádi, že k této rozsáhlé rekonstrukci došlo, vyřešilo se tím velké množství problémů. Hezký víkend.
31.10.2015 v 10:15    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Na Petřinách, Praha 6

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Vysoká tráva vedle ulice Pod Beránkou

Praha 6, 14. červen 2020 Vyřešený

chybějící přechody

Praha 6, 28. červenec 2021 S odpovědí

Přechody MEDOS

Praha 3, 17. květen 2016 Vyřešený

Chybějící přechod Čimická/Písečná

Praha 8, 25. leden 2016 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty