Masové parkování na chodníku podél Prosecké ulice

Na chodníku podél Prosecké 843/99 je masové parkoviště.
Dříve jsem o tomto problému informoval zde https://www.chodcisobe.cz/praha/podnety/2591/parkovani-na-chodniku-podel-prosecke-ulice-praha-9 a policie začala pokutovat řidiče, ale od tří týdnů tam není výsledek - mnoho řidičů parkuje každý den na tomto chodníku.
Také v předchozím podnetu jsem navrhl nainstalovat sloupky a zdá se, že je to jediný způsob, jak zastavit parkování zde.

Zaslal: Iurii Efremov, 26.08.2019 v 17:05

Praha 9-
 
 
 
 
 

Prosecká, Praha 9

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 01.10.2019 17:57

Odpověď z MHMP po urgenci:

Dobrý den,

děkujeme za zaslaný podnět. Tímto byl naším prostřednictvím předán k vyjádření na příslušnou instituci. Jakmile obdržíme odpověď, budeme Vás obratem kontaktovat.

S pozdravem
tým zmente.to



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Myslíková: Za jednu obchůzku by tam městší policiské nasadili cca 10 botiček a pak vybrali hodně hodně peněz. A proč to nedělají cca 3 x denně ?

Žádám o opakovanou a trvalou kontrolu městské policie a také žádám vlastníka chodníku asi samosprávu MČ Praha 9 o instalaci tam ke kraji chodníku souvislé řady masivních zábranných betonových sloupků. Ty prý autíčkářští agresivní přestupci zákona mají velmi rádi.
28.08.2019 v 20:27    

Iurii Efremov: Bohužel tato část chodníku (bez dlažby) je majetkem HMP, takže pouze oni se mohli rozhodnout nainstalovat sloupky. Ale také doufám, že jim policie pokutuje častěji, protože vidím, jak policie tyto vozy při jízdě sem ignoruje.
Navíc, že tady nemáme problémy s parkováním aut v okolí Prosek - existuje několik bezplatných a placených parkovišť. Nejbližší je na opačném místě silnice. Problém je zde ve velmi líných řidičích, kteří nemohou jet více než 20 metrů od tohoto auta domů.
30.08.2019 v 23:35    

Lála Myslíková: Případ: Masové parkování na chodníku podél Prosecké ulice

Město Praha se skládá i z městské části Praha 9 !!! Nevidím důvod, proč by samospráva této městské části nemohla vznést požadavek vůči celé Praze, tedy vůči Magistrátu města Prahy o instalaci souvislé řady masivních zábranných betonových sloupků ke kraji chodníku.
Jde přeci o zábranu nezákonného jednání řidičů. Na chodníku naše zákony parkovat nedovolují.

Žádám tedy:
1) o opakovanou a trvalou kontrolu městské policie na předmětném chodníku a pokutování nezákonného parkování tam.
2) žádám samosprávu MČ Praha 9, konkrétně pak starostu Ing. Jana Jarolíma, aby prasadila u vlastníka chodníku urychlenou instalaci ke kraji tohoto chodníku souvislé řady masivních zábranných betonových sloupků
3) žádám, aby zde na tomto internetovém portálu "Chodci sobě" neprodleně Ing. Jan Jarolím řádně informoval občany Prahy 9, co v této záležitosti zařídil, vyjednal a provedl, žádám, aby tyto informace byly co nejvíce konkrétní a s uvedením termínů, žádné neurčité sliby a žádné mlácení prázdné slámy!

Lála Myslíková
01.09.2019 v 21:34    

Mickey: Ten stoják, co tam je trvale, už má botičku.
13.11.2019 v 12:05    

Lála Myslíková: Tak to ho myšáčka sladkého autíčkářského určitě ta botička hodně potěšila.
Bravo městská policie! A jen tak dále.

Kdy se MČ Praha 9 vyjádří k instalaci řady masivních zábranných betonových sloupků ke kraji chodníku ? Co proto udělala?
Prosím o další urgenci u pana starosty Ing. Jana Jarolíma. .
13.11.2019 v 15:19    

Mickey: Až do toho betonovýho bloku, co navrhujete, narazí cyklista, motorkář, auto, dítě na koloběžce, tak z toho budou mít jistě taky radost. Bezpečí je důležitější...
14.11.2019 v 08:34    

Mickey: Připravuje se legalizace tohoto parkování na chodníku.
02.12.2019 v 16:57    

Iurii Efremov: 1) Ten stoják, co tam je trvale, už nemá botičku. Pokud vím, zaplatil, ale nehýbal auto z chodníku.
2) Proč je třeba legalizovat? Proč jsou betonový sloupce špatný nápad? Chodník je pro chodce, pokud má někdo peníze na auto, měl by také mít peníze na parkování. V této čtvrti je spousta parkovacích míst k pronájmu a prodeji. Ale díky chamtivým řidičům snížíme infrastrukturu pro chodce, skvělé! Moderní evropské město, aha...
07.01.2020 v 22:26    

Mickey: Pane Juriji, kolik zabíráte místa, když jdete po chodníku? Potřebujete ke své chůzi sedmimetrový chodník? Nebude vám stačit pět metrů s tím, že dva metry zaberou místa pro zásobování místních obchodů? Půjde se Vám lépe, pokud půjdete kolem betonových kvádrů? V tomhle bloku je například CZC, vzpomeňte si na to, až si tam pojedete pro novou televizi a nějaký podobný Efremov Vám doporučí zastavit jinde, kde je spoustu míst k pronájmu.
11.02.2020 v 11:23    

Iurii Efremov: Pane Mickey, víte, jaký je precedens? Tato vozidla tedy vytvářejí precedens - pokud počítáte, že je to správné, můžete porušit zákon. Tady je 7 metrů, ale často chodím po 2 metrech chodníku, kde auta také zůstávají u čtyř kol. Nebo se podívejte na situaci poblíž budovy 685 u stejné ulice - auta jedou po chodníku. Proč se tohle děje? Protože existuje mnoho precedentů, když jste schopni se rozhodovat nad zákonem.

Předpokládám, že jste byli v takových městech, jako je Budapešť, Bukurešť nebo Varšava, a chcete, aby vaše město mělo stejné problémy s auty jako tam? Pokud ne, nezapomeňte, že chodník může být 1, 2, 7 nebo 15 metrů, ale můžete na něm zaparkovat, pouze pokud to umožňují dopravní značky a značení.

Pokud jde o CZC, pokud některý obchod neposkytl podmínky pro své klienty, měl by to být problém obchodu, nikoli chodci. A až budu mít peníze na televizi, budu mít také peníze na doručení. Většina automobilů, které tam zůstávají, patří také obyvatelům, kteří našli peníze na auto, ale chtějí parkovat na úkor chodců. Přinejmenším to není spravedlivé, protože zde každý den chodí stovky lidí a „kapacita“ je pouze pro 5 - 6 aut.

Pokud nemáte peníze na dočasné nebo trvalé parkování, použijte MHD / taxi / carsharing. Pokud chcete otevřít obchod - poskytněte infrastrukturu, protože je to pouze na vás.

Doufám, že někdy každé parkování bude placený, ale i když tomu tak není, řidiči za něj zaplatí pokutu.
29.02.2020 v 17:03    

Mickey: Půjčím si vaši větu: "nezapomeňte, že chodník může být 1, 2, 7 nebo 15 metrů, ale můžete na něm zaparkovat, pouze pokud to umožňují dopravní značky a značení."

No a právě proto se připravuje úprava, která tam ty značky doplní a bude to legálně a tady se podnět označí jako vyřešený.
02.03.2020 v 08:46    

Iurii Efremov: Dobrý den, máte nějaké informace o této situaci? Pozoruji, že řidiči stále parkují na chodníku a policie tyto přestupky ignoruje. Možná je čas prodloužit trasu policejní pěší hlídky tady?
04.09.2020 v 00:24    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Prosecká, Praha 9

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty