Oprava chodníku Prosecká 676-688

Dobrý den,
teď tady píšu spíše z pozice řidiče, nežli chodce. Mám dotaz k opravě chodníku na ulici Prosecká podél domu Prosecká 676-688. Je sice hezké, že se konečně dostalo na to opravit chodník, ale když už došlo pouze k opravě a ne celkové změny, stačilo pouze položit nový asfaltový „koberec“. Bohužel dochází i k výměně obrubníku za tenčí a k jeho „zvednutí“. Jak všichni obyvatele z nejbližšího okolí ví, parkovacích míst je zde málo a na parkovišti před domem se parkuje ve dvou řadách. První řada aut u chodníku ale najíždí na své místo přes onen opravovaný chodník. Všichni to ví a tolerují to (včetně městské a státní policie). Ano, chodník je úzký a auta často najíždějí i přes obrubník na trávu. A zde si asi někdo, kdo opravu zadával, myslel, že když zvedne obrubník, tak řidiče naučí nevjíždět na trávník. Asi si myslel, že auta budou do první řady „létat“. Chápu, že s šířkou chodníku se nemůže hýbat, ale zvednout obrubník není opravdu řešení. Jediný dopad, který bude toto zvednutí obrubníku mít, bude ale ten, že auta budou vyjíždět stejně a obrubníky se budou pod koly aut postupně lámat. Nechci vidět, jak to bude vypadat třeba po roce…
Již před několika lety jsem zde na webu psal, že je potřeba prodloužit zábradlí podél cesty od křižovatky, tak aby auta nevjížděla přes již bývalý trávník na této straně, aby se toleroval pouze výjezd „přes zebru“ u zastávky Nový Prosek. A již tehdy mě bylo řečeno, že se celé parkování bude brzo předělávat… čekal jsem nějakých 3,5 let a výsledek je zvednutí obrubníku. Je pravda, že pan radní Holeček tehdy psal '...Rekonstrukce bude provedena tak, že bude znemožněno přejíždění automobilů ne jen přes zeleň, ale také po chodníku'. No, uvidíme...

Jan Veselý

Zaslal: Jan Veselý, 23.05.2018 v 14:00

Praha 9-

Prosecká, Praha 9

Aktualizace podnětu

02.02.2021

Radek přidal následující aktualizace podnětu:

Zasílám novější fotografii.
Povšimněte si prosím pařezu po stromu, který již uschnul a byl pokácen.




13.01.2022

Radek přidal následující aktualizace podnětu:

Zasílám aktuální fotky:
1) Změna parkovacího režimu.
2) Auta stále jezdí po chodníku a přejíždějí zeleň.
3) Další strom nevydržel a loni se vyvrátil.


 
 
 


12.01.2023

Martin Šemík přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,

podnět již byl vyřešen, zelený trojúhelník byl v říjnu 2022 upraven, byla zde vydlážděna cesta pro vývoz popelnic a vysazen jeden nový strom.




Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 23.05.2018 14:01

Dobrý den,

o zajištění viditelnosti dopravní značky jsem požádal na TSK hl. m. Prahy a.s. jakožto správce dopravního značení. O průběhu prací v ul. Na slupi nemohu podat bližší informace, neboť povolení zvláštního užívání komunikace vydával MHMP, podnět jsem však předal s žádostí o vyjádření na TSK zastupující investora akce hl. m. Prahu.

S pozdravem

Mgr. Ondřej Klička
pověřený vedoucí odd. dopravy
Odbor dopravy a územního rozvoje
Úřad městské části Praha 2



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 29.05.2018 03:28

Dobrý den,

jedná se dvě nezávislé akce. Ta, co probíhá, je akce TSK a jedná se pouze o opravu chodníku. O čem jsem hovořil, není oprava, ale úplná změna parkování, a to tak, aby na chodník nebylo nutné vůbec vjíždět. Současná situace je taková, že úprava parkování je vázána na výstavbu parkovacího domu za Billou, jako následná akce.

S pozdravem

Tomáš Holeček
radní pro životní prostředí a dopravu MČ
Rada MČ Praha 9



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 08.02.2021 18:42

Dobrý den,

z důvodů realizace ZPS od 1. 4. dojde i na změnu parkovacího režimu a auta již nebudou vyjíždět po chodníku.

S pozdravem

Tomáš Holeček
radní pro oblast dopravy
Rada MČ Praha 9



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 07.04.2022 10:46

Dobrý den,
změna parkovacího režimu při realizaci ZPS byla vytvořena tak, aby se nevyjíždělo po chodníku a vše bylo projektováno v souladu s dopravními normami. Prosecká je místní komunikace I třídy, která spadá pod Odbor dopravních agend MHMP nikoli Odbor dopravy MČ Praha 9 a Vámi zmiňovaný pozemek je taktéž v majetku HMP nikoli správě MČ Praha 9. Správně jste adresoval minulý dotaz na TSK a.s. jakožto správce pozemku, který je příslušný k Vašemu podnětu ohledně umístění betonových zábran. Stejně tak Váš dotaz na Městskou policii byl příslušný k páchání dopravních přestupků.
Vámi zmiňovaný problém tkví v tom, že se jedná o porušení dopravních předpisů a je povinností Městské policie konat. Městskou policii řídí její zřizovatel HMP, nikoli MČ Praha 9. MČ Praha 9 může pouze žádat nikoli nařizovat a to se již v minulosti mnohokrát dělo a děje.
Vážený pane Plho, bohužel respektování dopravních předpisů je rok od roku horší, a pokud by bylo řešením umisťovat na místech, kde auta jezdí po chodníku, po zeleni nebo parkují na chodníku či přechodu pro chodce, betonové bloky byl by veřejný prostor zaplněn touto obludností.
Pokud by řešení příslušelo Holečkovi, raději než betonové bloky bych navýšil terén a zatravnil, tím by vznikla přírodní bariéra, kterou auta nepřejedou.
Věřím, že portál Chodci sobě zašle Váš podnět příslušným organizacím, které začnou tento problém řešit.

S pozdravem

Tomáš Holeček
radní pro oblast dopravy
Rada MČ Praha 9



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Karel Plha: Pro Tomáše Holečka, radního pro oblast dopravy, člena Rady MČ Praha 9
Tak co reálného udělali Holeček, aby auta nejezdila po chodníku?????
Řešejí to Holeček už dva roky!
Májí výsledky? Radek jim tady píše 13. ledna 2022, že nemají!!!!!!
A co konečně tam konečně instalovat masivní betonové zábranné sloupky?!??
03.04.2022 v 15:51    

Karel Plha: Žádám policii o trvalý dohled v okolí chodníku chodníku Prosecká 676-688, zda jsou zde řidiči dodržována platná právní ustanovění, zejména dopravní předpisy a žádám o pokutování za jízdu po chodníku a po veřejné zeleni.
Zvláště prosím o pokutování nezodpovědné osoby jménem Veselý Jan.

TSK žádám o dodatečnou instalaci masivních betoných zábranných sloupků.
24.05.2018 v 11:21    

Jan Novák: Pane Plho, považujete Váš příspěvek za konstruktivní řešení?
24.05.2018 v 11:38    

Jan Veselý: Díky panu Plhovi za komentář. Zdá se, že pan komentující asi nevlastní auto a nebydlí v daném domě, jinak by takto nereagoval. Ale chápu a souhlasím, předpisy (nejen ty dopravní) se mají dodržovat.

Primárně můj příspěvek byl napsán z důvodu toho, že oprava chodníku - výměna obrubníků bude mít za následek jen to, že nové tenké obrubníky budou po čase vylámané či jinak zničené. Kdyby radnice vymyslela úplně jiné řešení parkování, byl bych samozřejmě radši. A ano, asi by se to neobešlo bez redukce parkovacích míst. Ale po mém návrhu o instalaci zábradlí a čekání 3,5 let na samotnou realizaci „přestavby“, jsme se dočkali pouze těchto kosmetických úprav chodníku…
24.05.2018 v 11:58    

Emil Fluskander: Plha je idiot a práskač.
Berte ho s nadhledem.
24.05.2018 v 17:09    

Miloš: Emile, to je ale nemilé!!
"První řada aut u chodníku ale najíždí na své místo přes onen opravovaný chodník. Všichni to ví a tolerují to (včetně městské a státní policie). Ano, chodník je úzký a auta často najíždějí i přes obrubník na trávu."
Policie je již informována a o jejím nekonání podle předpisů a toleranci jízdy automobilů po chodníku a veřejné zeleni jsou informováni i na GIBS.
24.05.2018 v 17:23    

Chodci Sobě: Pane Plho, my chápeme vaše rozladění nad neutěšenou situací, ale držme se v mezích slušnosti, protože ničemu by neprospěla případná slovní šermovačka....
Z a nás vzneseme další urgenci na MČ P-9

Děkujeme za udržení chladné hlavy
07.04.2022 v 09:33    

Radek: Prosím o aktuální informace o úplné změně parkování, a to tak, aby na chodník nebylo nutné vůbec vjíždět.
Původní odpověď se odvolává na parkovací dům za Billou
"Současná situace je taková, že úprava parkování je vázána na výstavbu parkovacího domu za Billou, jako následná akce."
a v současné době parkovací dům už funguje druhým rokem.
Děkuji.
02.02.2021 v 14:16    

Chodci Sobě: Napsali jsme dotaz na MČ Praha 9, čekáme na reakci.
04.02.2021 v 12:57    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Prosecká, Praha 9

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Nebezpečný přechod u školky v Novoborské ulici

Praha 9, 16. září 2014 S odpovědí

Nevýrazné značení přechodu

Praha 4, 14. červen 2013 Vyřešený

Zriadenie prechodu na zastávke Dvorce

Praha 4, 29. říjen 2013 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty