Podchod Geologická a absence pozemního přechodu

Nevyhovující sjezd pro kočárky
Prosim za vsechny maminky s kočárky o zvážení přechodu pozemního. Zůstal by i podchod i možnost přechodu po silnici-klidne dlouhe intervaly, kdo pospícha, muze využít podchod. Sjezd je příkrý a špatně pasuji kolečka. Dost se s tom zápasí. Navic plošinka v polovině schodů kocarek zastaví, pak se znovu najiždi na druhou polovinu. A špatně se to ovládá, kdyz prostor na nohy je úzký a ta plosinka moc krátká. Často se tam drží voda-velka louže, hned to namrza a klouze. Prosim!!! Mohl by se zpatky vrátit přechod, co tu uz byl? Byl odstraněn. Přitom auta pravidelně zastavují, neboť je tam odbočka z Hlubocep. A spousta lidi bláznivé přebíha a manévruje mezi ploty uprostred.
Za druhe samotný nájezd na sjezd pro kočárky je ma obou stranách špatně řešeny, je tam vysoký schod-viz foto- a kočárek uz předními koly visí ve vzduchu a nedá se poradně najet. Take se schody i sjezd droli, cas od času se to zaplacne betonem...
Prosim, přibývá zde lidi, rostou novostavby a frekvence pohybu lidi je vysoká...pozemní přechod by byl vítán!!!
Dekuji, Theimerova

Zaslal: Anna Theimwrová, 20.12.2017 v 23:50

Praha 5-

Geologická, Praha 5

Aktualizace podnětu

04.01.2018

Theimerova přidala následující aktualizace podnětu:

Dobry den, tedy znovu:
Prosim o zřízení pozemního přechodu, který tu kdysi byl a byl nahrazen podchodem. Přičemž by podchod zůstal. Přechod by pouze nahradil bezbarierovost, kterou podchod nesplňuje.
Nebo prosim o předělání podchodu na bezbarierovy. Vozíčkáři zde nemaji šanci. Maminky s kočárky dost riskují a některé to ani nezvládnou.
Staci to již na shrnutí problému?
Dekuji, Anna Theimerova



16.01.2018

Theimerova přidala následující aktualizace podnětu:

Nevím, kdo na to koukal, ale ty nájezdy jsou špatně na obou stranách! Poslala jsem jen jednu fotku, předpokládám, ze kompetentní osoba prohlédne celkový stav..., ale ne. Nájezd je špatný na severní i jižní straně. V odpovědi mluví jen o severní...

Ale co je hlavní, neni vyřešena bezbariérovost k přístupu na zastávku MHD.
Pro vozíčkáře nemožné, ti musí na vzdálenou zastávku K Barrandovu.
Pro kočárky je to nebezpečné. Případná rizika úrazu nese též technická správa? Klouze tam ovoce, namrzají kaluže vzniklé uprostřed sestupu, jsou vyložené kachle a sjezd je navíc opravdu moc prudký!!! Prosím o kontakt na příslušnou technickou správu.



20.01.2018

Theimerova přidala následující aktualizace podnětu:

Vzdavam se. Kocourkov.
Píšu od začátku, ze chybí bezbariérový přístup k zastávce! Co je na tom nesrozumitelné?!
Jedna odpověď je, ze podchod je bezpečný-mozna pro chodce ano, ale to neodpovídá na problematiku bezbarierovosti.
Podchod je prave pro kocarky a vozicky nebezpečný-hrozí pád ženy s kocarkem.
A navic odpověď, ze pozemní přechod nemůže byt pres frekventovanou silnici...co je to za blbost? V jejich vzdálenějších částech přechody jsou a tam frekventovanost najednou nevadi??? Je u aguaparku, je u Alberta, je u Lidlu, je dole u zastavky Terasy... tak proc pouze zde ne?!
Týmu dekuji, ze zpravy předal. Úřadům nedekuji, nesnaží se ani vyslyset podmet problému. Kam se ma člověk obrátit, kdyz chce veci řešit pro dobro obyvatel? Úřady zde neprechazeji a pomoct se nesnaží... je mi smutno.



23.01.2018

Theimerova přidala následující aktualizace podnětu:

Jen chci tedy jeste zkompletovat fotkami.
Sklon je moc prudký, přitom by bylo víc možného mista na mírnější...viz foto s prostorem pod schody.
Nájezdy maji vysoký schod na obou stranách, kočárek visí předními koly ve vzduchu a po dvou ma ten schod překonávat.
Uprostred se drží stale louže, která klouze a v zimě namrza.
Kachliky se rozpadají, beton se droli.
Je to pro sjezd vozíku ci kocarku nebezpečné.


 
 
 
 
 


Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 28.12.2017 20:07

Zde je reakce z MHMP, mohla byste prosím, paní Theimerová, ještě jednou, stručně formulovat svůj požadavek? Děkujeme! Chodci sobě
---------------------

Dobrý den,

velice Vám děkujeme za zaslaný podnět, bohužel není patrné čeho se týká. Prosíme o bližší upřesnění, poté bude možné zjistit příslušného správce dané lokality a naším prostřednictvím předán na příslušnou instituci k nápravě.

S pozdravem a přáním hezkého dne.
Renata
za tým zmente.to



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 16.01.2018 14:10

Dobrý den,

níže zasíláme vyjádření Technické správy komunikací:

"Ve zmiňovaném podchodu jsme neshledali žádnou vážnější závadu. Drobnou nerovnost (viz přiložené foto) u severního výstupu předláždíme na jaře."

S pozdravem a přáním krásného dne
Martina
za tým zmente.to MHMP

(Pozn. Chodci sobě: Odpověď nepovažujeme za dostačující, reagovali jsme na ni prosbou, aby se vyjádřili k celému problému, tj. zejména k absenci přechodu.)



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 18.01.2018 14:32

Prozatímní odpověď z MHMP k absenci přechodu:

Dobrý den,

požadavek na zřízení přechodu postupujeme dále na příslušnou instituci k vyjádření.
Jakmile odpověď obdržíme, okamžitě vám ji zašleme.

S pozdravem a přáním krásného dne
Martina
za tým zmente.to



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 20.01.2018 01:38

Hm, tak zde odpověď z MHMP:

Dobrý den,

níže Vám zasíláme vyjádření Magistrátu hl. m. Prahy:

"Bezpečný přístup k zastávkám tramvaje a autobusu je zajištěn podchodem a ulice k Barrandovu je velmi vytížena, proto o přechodu v rámci křižovatky v tuto chvíli neuvažujeme."

S pozdravem
za tým zmente.to
Renata



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 24.01.2018 15:42

Obávám se, že úrovňový SSZ přechod zde je dost nepravděpodobný… Důvodem mé skepse jsou intenzity na K Barrandovu, délka přechodu (min. 20 m) znamenající dlouhou fázi pro tento přechod (výrazně delší než pro výjezd od severu) s dopadem na provoz v ulici K Barrandovu a zejména argument „co když vypadne signalizace“ (pro směr do centra hodnotím jako závažný s ohledem na rozhledy).

Lepší by tedy bylo se soustředit na zlepšení mimoúrovňové pěší vazby přes ulici K Barrandovu, přístup na zastávky Geologická (zejména tram, ale i bus 170) si to zaslouží. Levné to jistě nebude (v příloze skica řešení využívajícího stávajících výškových poměrů lépe než podchod).

Věřím, že se to tam někdy snad povede zlepšit…

Tomáš Prousek, ROPID

(Chodci sobě: Doplňujeme, že Odbor rozvoje a financování dopravy MHMP se problémem dle svých slov bude dále zabývat, čekáme tedy na další informace.)

Přiloha:
Soubor (jpg)


Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 03.07.2018 23:36

Ke komentáři z 29. 6.:

Dobrý den,

Dotčený podchod je ve správě Technické správy komunikací hl.m. Prahy. Dle jejich sdělení bylo ovoce kolem podchodu a v podchodu v ulici Geologická v pátek 29.6.2018 uklizeno. V příloze zasílám fotky.

S pozdravem,

Petra Kokošková
Odbor správy veřejného prostranství MČ Praha 5



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Věra Veselá: Když se tam udělá přechod, budou si lidi stěžovat, že je nebezpečný, že se tam dlouho čeká, že ta jezdí auta atd... Nejlepší by bylo opravit podchod.
23.12.2017 v 12:39    

Anna: Dobry den, nechapu. Podchod by zůstal. Kdo nechce cekat, at ho využije. A kde je prosim přechod, kde by nejezdily auta? To nechapu. Kdyz maji červenou, přece stojí.
Situace by byla obdobná, jako je výše u zastavky K Barrandovu. Lide bud využiji pozemní přechod pres stejnou silnici, která vede az k podchodu Geologicka, navic tam to nikomu extra nebezpečné nepřijde... nebo přejdou pres most nad silnici...
můžete podchod využívat, i kdyz bude přechod! V našem domě bydlí pan na vozíčku a tomu by to take usnadnilo život. Zkuste sjet do podchodu na invalidnim vozíku bez pomoci, to je nemožné...
23.12.2017 v 14:36    

Věra Veselá: 1) Nevím, kam byste chtěli ten přechod nacpat. 2) Přechody na dvouproudých silnicích nikdy nedělají dobro. Lidi si pak stěžují, že je nebezpečný. 3) Asi nechápete ironii, "že ta jezdí auta" je narážka na nesmyslné stížnosti lidí.
24.12.2017 v 10:14    

Milena Lišková: Dle mého názoru, pokud by se udělal přechod, podchod by víceméně nikdo nevyužíval. Sama jsem také maminka jezdící s kočárkem, s prvním dítětem byl pro mě podchod téměř nepřekonatelnou noční můrou. Po zabetonování drážek se, alespoň pro mě, stal sjezd a výjezd podchodem relativně sjízdným, i když žádná "hitparáda" to teda není. Pro vozíčkáře určitě zcela nepřekonatelná překážka.
Mě osobně hodně trápí velmi krátký interval zelené na křižovatce směrem k Lidlu, kde ani zdraví dospělý člověk nemá šanci přejít silnici na zelenou, natož dítě či starší člověk. Další velmi nevyhovující stav je na přechodu hned za křižovatkou směrem k parčíku, který není osvětlený (pouliční lampa je od přechodu vzdálená) a tedy již mírném šeru pro chodce velmi nebezpečný (navíc odbočující auta sem mnohdy najíždí velmi rychle bez známky pozornosti tohoto přechodu). Také přejít ulici Geologickou s dětmi je vždy velmi "adrealinový zážitek".
25.12.2017 v 22:22    

Aneta Cvečková: Nesouhlasím s komentářem výše, není to zbytečné stěžování. Předminulý týden jsem šla s kočárkem, a schody na nájezdu byly namrzlé. málem jsem spadla, což by znamenalo že by mi kočárek ujel :/ ... nechci si ani představovat co by se dělo, naštěstí šel okolo pán a všiml si a kočárek mi přidržoval. V první řadě se na nájezd nedá najet a za druhé je povrch schodů neustále kluzký, v zimě je to jistota že bude klouzat, ale i v jiné roční období to hrozí... ze stromu nad nájezdem padá listí nebo ovoce a opět to strašně klouže :( a myslím si že není možné zajistit tak častý úklid aby uklouznutí nehrozilo. Potřeba přechodu v Geologické ulici (výše u hotelu Smaragd) je akutní, přecházení je nebezpečné.
26.12.2017 v 14:57    

Theimerova: Dobry den, tedy znovu:
Prosim o zřízení pozemního přechodu, který tu kdysi byl a byl nahrazen podchodem. Přičemž by podchod zůstal. Přechod by pouze nahradil bezbarierovost, kterou podchod nesplňuje.
Nebo prosim o předělání podchodu na bezbarierovy. Vozíčkáři zde nemaji šanci. Maminky s kočárky dost riskují a některé to ani nezvládnou.
Staci to již na shrnutí problému?
Dekuji, Anna Theimerova
04.01.2018 v 18:13    

Chodci Sobě: Dobrý den, s prosbou o prostudování tohoto podnětu jsme se obrátili ještě na koordinátory pro odstraňování bariér na území HMP (v rámci projektu "Praha bezbariérová"), budeme čekat na reakci a informovat Vás. Držíme palce! Hezký víkend.
20.01.2018 v 11:09    

Vivi: Pridavam se k puvodnimu podnetu - podchod pro nas byl jiz drive hlavnim duvodem zamitnout bydleni v ulici Devonska. Predstava, ze jsme odkazani na tento pristup k domovu byla neakceptovatelna. S pribyvajici zastavbou v teto lokalite cim dal vic lidi prebiha ulici K Barrandovu po povrchu, coz je samozrejme silenost, ale o necem to svedci. Proste chybi prirozeny pristup k/od MHD. Dekuji Chodcum sobe, ze se to snazi resit na vice frontach.
30.01.2018 v 20:30    

Radim: Nepomohlo by, kdyby se stávající prostor pro kočárek celý vybetonoval (tz. nebyl by tam prostor pro umrzající vodu)? Teoreticky by se to mohlo přitom i rozšířit, aby se tam vešel i vozíček.

K přebíhání silnice se lidé (včetně mě) uchylují jen tehdy, kdy není provoz. Ráno v 9 tam nikdo nepřebíhá. Obávám se, že je to spíš z pohodlnosti, jako v mém případě, než že by ti lidé nemohli jít podchodem.

I dle mě by přechod tak frekventovanou silnici ještě zpomaloval. Řešit to lávkou dle nákresu mi zase přijde zbytečné, když už je tam podchod.

Jsem tedy pro vylepšit stávající podchod tak, aby byl skutečně (v rámci možností) bezbariérový. Současný stav je nevyhovující. Zároveň bych ale nechodil s brokovnicí na motýla.
03.02.2018 v 10:32    

Theimerova: Prosím o nahlášení potřebného úklidu. Na sjezdu pro kočárky je 3 cm vrstva rozmokleho ovoce, hnije to a hodně klouze. Je jen otázka času, kdy tam někdo upadne i s kočárkem. Navíc je to smíchané ještě se sterkem ze zimních posypu.
Já visela na zábradlí a kočárek nad schody, nohy po kotníky zaborene do slizské hmoty. A nebyla jsem sama.
Dost to zavání ublížením z důvodu špatně udrzovaneho průchodu a žalobou na příslušný orgán. Je štěstí, ze se ještě nikomu nic nestalo.
29.06.2018 v 08:44    

Theimerova: A propo, slibované vydlazdeni na jaře, viz horní odpovědi od správy, ještě neproběhlo... nikdo s podchodem nic nedělal...
29.06.2018 v 08:47    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Geologická, Praha 5

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Signalizace na semaforech na zastávce Kavalírka

Praha 5, 04. červen 2015 S odpovědí

Bariérový přechod na zastávce Solidarita

Praha 10, 02. říjen 2020 S odpovědí

Neudržovaná zeleň

Praha 6, 09. červen 2016 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty