Rozbitý a neosvětlený chodník Prosluněná/Nový Zlíchov

Spojovací chodník mezi Žvahovem a oblastí Lihovaru je ve velmi špatném stavu. Zarůstá, jsou v něm díry, nebo jsou na něm naopak velké hrboly. Může být nebezpečný a to především v noci, neboť zde chybí pouliční osvětlení. Jde o důležitou spojnici pro obyvatele Žvahova k MHD na Lihovaru. Bylo by možné chodník opravit a doplnit pouliční osvětlení?

Zaslal: Tibor Šáňa, 03.08.2016 v 23:01

Praha 5-
 
 
 
 
 
 

Nový Zlíchov, Praha 5

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 09.09.2016 10:00

Dle informací MČ Praha 5 byl podnět předán správci části komunikace, TSK HMP. Část chodníku je v soukromém vlastnictví, bude tedy zahájeno i jednání s vlastníkem o nápravě stavu.



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 09.09.2016 10:45

Ještě poopravujeme:
Cesta z betonových tvárnic je prý sice magistrátní komunikací, nicméně není ve správě TSK. Proč, to zatím nevíme, MČ zjišťuje podrobnosti.



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 12.09.2016 10:19

Oprava cesty a doplnění pouličního osvětlení je především finanční otázka a z reakcí z Magistrátu to dle informací MČ Praha 5 na nápravu z jejich strany v nejbližší době prý moc nevypadá. Ještě zkusíme podnět pro všechny případy poslat přes formulář TSK HMP pro hlášení závad.

Chodci sobě



Považujete odpověď za dostačující?

Odpoveď: 22.03.2017 08:44

Dobrý den,

na základě postoupeného podnětu občanů Vám v zastoupení Hlavního města Prahy, vlastníka ppč. 1599/1 a 1562/1 v k.ú. Hlubočepy jako jejich správci sdělujeme, že v těchto dnech provedeme nutnou opravu spojovacího chodníku pro pěší mezi Žvahovem a oblastí Lihovaru, který je v havarijním stavu. Chodník je tvořen značně poškozenými silničními panely v kombinaci s betonem a asfaltem. Bude nutno provést odstranění poškozených panelů a betonů, upravit podloží a vybudovat kryt komunikace z betonu. Odhadovaný termín realizace prací činí cca 14 dnů. Další problém dané lokality, související s absencí veřejného osvětlení jsme prostoupily k řešení kolegům z Oddělení veřejného osvětlení Odboru hospodaření s majetkem MHMP.

S pozdravem

Radovan Borlovan
vedoucí správy pozemků ACTON s.r.o.



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Tibor Šáňa: Mohu potvrdit, že probíhá v současnosti kompletní oprava chodníku na výše uvedených parcelách. Bohužel nejde o celý chodník a na parcela č. 1734 se nepracuje. Dle katastru nemovitostí je vlastníkem této parcely taktéž magistrát, tato část chodníku je tedy ve správě TSK?
30.03.2017 v 10:50    

Chodci Sobě: To tím pádem asi určitě. Uvítáme další informace, třeba se k tomu dostanou...? Díky!
30.03.2017 v 10:57    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Nový Zlíchov, Praha 5

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.