Radnice MČ Praha 10 neřeší nerespektování zákazu vjezdu a zastavení

Jedná se o úsek na Praze 10, přesně kolem tram zastávky Vršovické náměstí, od křižovatky Moskevská/Žitomírská a z druhé strany Moskevská/Na Kovárně. Auta zde jezdí v zákazu vjezdu, parkují zde po celých 24 hodin – přestože je zde zákaz vjezdu a zastavení max na 15 minut, zásobovací auta vč. nákladních najíždí a jezdí také po chodnících již od ranních hodin cca od 5 hod. atd. Tato ulice byla před rokem zrekonstruována komplet(nové chodníky, silnice, osvětlení, kanalizace) a přestože rekonstrukce stála hodně velký balík peněz, radnice nemá zájem tuto věc řešit. Je pravda, že se zde občas objeví policie a kontroluje, ale těch pár desítek minut měsíčně nic neřeší. Již jsem mnohokrát dával připomínky na FB profil Prahy 10, ale žádná odezva.

Zaslal: Zdeněk Řezníček, 11.05.2016 v 22:40

Praha 10-

Moskevská, Praha 10

Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 02.06.2016 00:19

Dodržování pravidel provozu v daném místě i na základě naší žádosti Městská policie v rámci svých personálních a časových možností řeší. Zajistit kontrolu denně není s ohledem na další zajišťované činnosti v jejich silách.
Zaměstnanci radnice (resp. úřadu) nemají možnost přestupky řešit, jedině by chodili hříšníky na místo napomínat osobně.

Ing. Daniel Čech
Vedoucí oddělení státní správy - životní prostředí a doprava
Odbor životního prostředí, dopravy a rozvoje
Úřad městské části Praha 10



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

Jirka Svatoš: Ten zákaz je hloupej.
Chodci jsou teď chráněni novým nástupištěm, zákaz postrádá smysl.
Zásobování potřebuje zásobovat a bude to dělat nadále.

Nezávidím policajtům, když maji kontrolovat takovou kravinu.
12.05.2016 v 08:57    

Zdeněk Řezníček: Pane Svatoš, i malé dítě ví že je potřeba zásobovat, ale určitě ví že pokud budou i nákladní několikatunové auta najíždět na chodník, tak rekonstrukce byla zbytečná. Zřejmě to ale neví na Praze 10, jinak by při rekonstrukci udělali i kapsy na zásobování.
12.05.2016 v 09:05    

novotný: Pane Řezníčku, i malé dítě ví, že na dodržování má dohlížet městská policie a ne Praha 10. To jste si jistě už mohl zjistit, místo psaní na nesmyslná místa.
12.05.2016 v 10:28    

Patrik: Dohled nad bezpečností a plynulostí provozu je jednozančně v gesci Policie ČR a Městské policie, dávat to za úkol či snad dokonce za vinu MČ P-10 je skutečně poněkud hloupé. A rozčilováním se nad zaparkovanými vozidly také, to že tam někdo stojí 24h může znamenat totiž maximálně to, že má v místě bydliště a je tak právě onou dopravní obsluhou, na který se zákaz nevztahuje. Otázkou spíše je, zda tam ten zákaz tam je vhodný či nikoli, než sveřepě trvat na jeho neustálém kontrolování.
12.05.2016 v 11:15    

Patrik: A zásobovací místa jste si dokonce vyfotil, pane Řezníčku, jsou to ty zákazy zastavení za zákazem vjezdu z té vaší fotky, problém však evidentně je, že nejsou respektovány, parkuje si na nich kde kdo, a když pak přijete zásobovací vozidlo, tak tam nemá místo a musí se nacpat někam jinam. Na kolejích stát nemůže (blokovalo by tramvaje), tak zbývá bohužel jen ten chodník.
12.05.2016 v 11:20    

jan spurný: Mě vždycky fascinuje tenhle militantní přístup. Pan Patrik to napsal docela výstižně: Když tam někdo parkuje, tak tam asi bydlí. Neustálé omezování parkování je idiotismus.
Tito stěžovatelé si neuvědomují, že až jim doma praskne voda nebo půjde elektrika, tak ten opravář samozřejmě zastaví na chodníku, to platí i pro poštu, zásobování atd.. ¨
S tím neudělá nic, ani když si bude stěžovat 10krát denně...to je život velkoměsta.
12.05.2016 v 13:15    

Zdeněk Řezníček: Pokud Praha 10 platila mnohamilionovou rekonstrukci tohoto úseku, měla by mít sama zájem, aby se vynaložené prostředky po pár měsících nemusely opakovat a znovu opravovat zmiňovaný úsek. A Městská policie spadá pod magistrát-městskou část, takže jsme opět na začátku.....
12.05.2016 v 15:08    

jan spurný: Praha 10 platila mnohamilionovou rekonstrukci tohoto úseku a pokud mají projektanti mozek, a ne kokosovej ořech, jistě počítají s takovým povrchem, který něco unese.
Jen hlupák si nevšimnul, že na chodník se v nutnosti najíždí najíždělo a najíždět bude. V celé Praze a v celém světě. Při odklízení sněhu, sanitky, pošta, hasiči nevímkdo....
12.05.2016 v 17:35    

Patrik: Stačí si přečíst titulní stránku Městské policie Praha, kde se píše:

"Městská policie hlavního města Prahy byla zřízena obecně závaznou vyhláškou č. 5/1992 Sbírky hlavního města Prahy o zřízení Městské policie hlavního města Prahy na základě usnesení Zastupitelstva hlavního města Prahy ze dne 26. března 1992. S účinností od 1. ledna 2003 se stala orgánem hl. m. Prahy."

Správně by tedy, pane Řezníčku, bylo: Městská police spadá pod Magistrát, NIKOLI Městskou část, která k ní nemá nadřízený, kontrolní, ani žádný jiný vztah, takže...?
12.05.2016 v 20:23    

Patrik: ... takže pokud máte pocit, že zrovna z tohoto místa by se měl stát zlatý důl pro vybírání pokut Městskou policií, zkuste se obrátit na Městskou policii, radnice to možná vymyslela (nakonec i s těmi místy pro zásobování), možná financovala, ale stát za sloupem a kontrolovat denně, co se tam děje, to je skutečně práce pro někoho jiného, kdo k tomu má potřebné vybavení a pravomoci, víte?
12.05.2016 v 20:28    

Zdeněk Řezníček: Vypadá to že jsem píchl do vosího hnízda, o to víc mě to požene vpřed celou věc dotáhnout do konce. Více se ke komentářům shora nebudu vyjadřovat, bydlím ve zmiňovaném úseku, takže vím asi lépe než ostatní........ jak to zde vypadá a kolik aut zde denně projede zákazem. Děkuji za povzbuzení se ještě více začít celou věcí zaobírat.
12.05.2016 v 20:45    

Patrik: To záleží na tom, pane Řezníčku, jaký konec máte vlastně na mysli. :-) Ale není nad to vymyslet si nějaký dosti umělý problém, který vlastně problémem ani není, a za tím si tvrdě jít. Nezbývá, než držet palce. :-)

Mimochodem Moskevskou se jezdilo skrz vždy, a to, že tomu tak nyní kdoví proč není, vyvolává problém se zvýšenou intenzitou dopravy akorát jinde, ve Sportovní a Žitomírské například, to vás nezajímá, když tam bydlíte?
12.05.2016 v 21:15    

jan spurný: A mě zas dodáváte pane Řezníčku sílu bojovat s blbostí. Když je někde zákaz něčeho a je hloupej, tak je třeba s tím bojovat. Já bydlím taky nedaleko a považuju ho za pitomost. Předpokládal snad autor, že auta vysublimují? Ne přemístila se do okolních ulic.


P.S.: Když vás to tak povzbuzuje, mám jeden návrh:
Mohl byste se přihlásti k Pomocné stráži VB a práskat, kdo udělal přestupek.
My jsme měli jednoho takového v ulici, než umřel, léta škodil.
Jdete do toho ? ;-)
12.05.2016 v 23:30    

novotný: Jen bojujte pane Řezníčku, ale hlavně se svou hloupostí. Už se těším, až vám MČ napíše, že se máte obrátit na MP či na jejího zřizovatele, kterým je Magistrát, nikoli MČ. Vy totiž vůbec nevíte, co píšete.
13.05.2016 v 13:24    

mikulík: No to je ale vrchol debility zákaz vjezdu na tomto úseku. Vždyť se tak ucpává dole Vršovická. Kdo tohle vymyslel, měl by navštívit Chocholouška.
25.02.2017 v 23:51    

nováček: A nebo Vy pane Mikulik? Preference chodců vám asi nic neříká, co? Zkuste se zamyslet, než něco zase sesmolíte, asi jako pan Řezníček.
13.04.2017 v 12:17    

__: Nováčku, chodci nepatří na silnici. Chodci mají potřebu si hrát na nadlidi, kteří potřebují 5 m široký chodník, přechod na slepé ulici s nulovým provozem apod.
07.10.2017 v 12:36    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Moskevská, Praha 10

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Hřiště Slovenska v dezolátním stavu

Praha 10, 03. duben 2023 Vyřešený

Nebezpečně nepřehledný přechod v Uruguayské

Praha 2, 04. duben 2014 S odpovědí

Rozbitý stojánek na cedulku

Praha 1, 15. duben 2016 Vyřešený


Zobrazit všechny podněty