Nebezpečný přechod v Lovosické

V ulici Lovosická je v blízkosti polikliniky několik nebezpečných přechodů, kde je pro řidiče běžné překračovat povolenou rychlost. Řešením je umístění ostrůvku u prvního (nejširšího) přechodu a umístění zpomalovacích prahů.

Zaslal: Josef Platil, 06.12.2015 v 23:35

Praha 9-

Lovosická, Praha 9

Aktualizace podnětu

16.04.2021

Josef Platil přidal následující aktualizace podnětu:

Dobrý den,
přechod byl v daném místě zúžen.

S pozdravem,
Josef Platil




Komunikace o řešení podnětu

Odpoveď: 07.12.2015 15:55

Dobrý den,

v současné době jednáme s majitelem komunikací což je HMP o možnostech vybudovat v ulicích Lovosická a Litoměřická tzv. stavební přechody, které zvýší bezpečnost chodců a zklidní dopravu v dané lokalitě.

S pozdravem

Tomáš Holeček
radní pro životní prostředí a dopravu MČ
Rada MČ Praha 9
radní pro životní prostředí a dopravu



Považujete odpověď za dostačující?

Diskuze

jaroslava nádvorníková: Copak to je "stavební přechod" ?
08.12.2015 v 17:34    

Josef Platil: Dobrý den,
"stavební přechod" - rozumím tomu tak, že jde o přechod se stavebními opatřeními. Tedy "přechody pro chodce vyznačené dopravními značkami a doplněné dělicími ostrůvky/pásy, vysazenými chodníkovými plochami , zúžením jízdních pruhů, zvyšenými plochami"
viz typologie
http://kds.vsb.cz/mkk/img135.jpg
08.12.2015 v 17:52    

lebe: zklidneni dopravy inymi slovami: bezpecny, rovny a prehladny usek zasereme znackami, esickami, zvysenymi prechodmi, retardermi, betonovymi predelmi, semaformi. Preco? Lebo OP a jemu podobni sraci nemaju dostatok mozgoveho skillu k bezpecnemu prejdeniu cesty.

Zaujimalo by ma, ako Platil vie, ze " je pro řidiče běžné překračovat povolenou rychlost" asi nejaky v hlave zabudovany zabudovany radar SJW Fagget Pro.
16.06.2016 v 13:58    

Chodci Sobě: Výborně, pane/paní lebe(?), děkujeme za kultivovaný názor...

Dalo by se usuzovat, že pan Platil místo a jeho problémy zná, když zde žádá o nápravu. Pokud i MČ v součinnosti s magistrátem zklidnění komunikace v blízkosti polikliniky řeší, možná na tom něco bude, nemyslíte? Pěšáci jsou ti první, kteří by z mnoha důvodů měli mít možnost komfortního a bezpečného pohybu. Každý možná ten komfort a bezpečí vnímá jinak, ale pro někoho je prostě přecházení široké komunikace se svištícími auty stres a leckdy důvod, proč pak sám všude jezdí autem, dováží děti až ke škole atd., což není zrovna ideální řešení.

Myslíme si, že je zcela namístě, když Praha, dosud silně promotoristická, začíná investovat i do těch, kteří především dělají město městem. A nemusí to nutně znamenat jen semafory, beton a esíčka... (I když, pravda, tomu tak bohužel stále často bývá).
16.06.2016 v 16:57    

lebe: Wtf? "pro někoho je prostě přecházení široké komunikace se svištícími auty stres " seriously, wtf? Jedna sa o snad najobycajnejsu sidliskovu cestu 1+1. Tvoj argument by som pochopil napriklad u prechodu cez nedaleku Liberecku.

Teraz vaznejsie - na tomto prechode doslo k dvom zaznamenanym nehodam - jedna v roku 2009 a jedna v roku 2014, u oboch bola zranena 1 osoba lahko. (jdvm.cz). Skutocne jatka, potoky krvy, mrtve matky s kociarmi etc.

To miesto je pre pesiakov komfortne a bezpecne, to mam z osobnej skusenosti jak vodica vozidla, bicykla ci ako chodec.

Ak ma niekto stres, ze musi pouzit tento prechod pre chodcov tak by som mu doporucil doma na zem rozlozit zinenky, opolstrovat steny a hlavne zalepit vsetky zivotunebezpecne rohy.

T.j. vyhodia sa prachy, naistaluju sa zvysene prechody, supne sa tam 30 (+ radar mozno). Busy budu brzdit a rozbiehat sa kazdych 100 metrov kvoli debilnym retatrderom.
Good job fags, obyvatelom v okoli to zvysi kvalitu zivota! Ale zas na druhu stranu, OP si moze do CV napisat vyznamny zivotny milnik :-D
19.07.2016 v 14:38    

Chodec: Jsem pro přechod.
19.07.2016 v 15:42    

Josef Platil: Toto téma už je vyřešené. Kolegu ze Slovenska bych rád požádal o návrat na původní vlákno "Chybějící přechod Invalidovna", kde najde sobě rovné diskutující.
19.07.2016 v 15:54    

Chodci Sobě: Děkujeme panu Platilovi za aktualizaci podnětu a těší nás, že jej můžeme označit za vyřešený.
18.04.2021 v 17:00    

Přidat komentář


Sledovat řešení podnětu (?)



Lovosická, Praha 9

 

Sledovat řešení podnětu

Nechte nám svůj e-mail. Zašleme vám informace o postupu při řešení tohoto podnětu.

Podobné podněty

Parkování na chodníku podél Prosecké ulice, Praha 9

Praha 9, 29. červenec 2019 S odpovědí

Zbytečně dlouhá červená pro chodce

Praha 9, 04. květen 2015 Vyřešený

Dvojí značení

Praha 5, 24. březen 2021 S odpovědí

Přechod na křižovatce Údolní - Vavřenova

Praha 4, 25. září 2018 S odpovědí


Zobrazit všechny podněty